Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύ κοντά στην αποπληρωμή του TARP η Bank of America

Πολύ κοντά στην αποπληρωμή του TARP η Bank of America
Στην τελική ευθεία για την έξοδο από το πρόγραμμα έκτακτης ενίσχυσης των τραπεζών, το γνωστό TARP, βρίσκεται η Bank of America, η οποία σε υπόμνημα που κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έχει πετύχει και τον τελευταίο στόχο για την αποδέσμευση της από το πρόγραμμα το οποίο ισχύει από τα τέλη του 2008.
Η BofA σχεδιάζει να αποπληρώσει τα 45 δισ. δολ. που έλαβε ως βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρει προχώρησε στις απαιτούμενες πωλήσεις στοιχείων, ενώ κεφαλαιοποίησε μέρος των κερδών της ώστε να ενισχύσει παράλληλα και τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο οικονομικών, και οι 122 τράπεζες που έλαβαν βοήθεια από το πρόγραμμα, έχουν όλοι αποπληρώσει το σύνολο ή μέρος εξ' αυτών, σημάδια ότι ο αμερικανικός τραπεζικός κλάδος σταδιακά ισχυροποιείται. Εάν η BofA δεν λάβει τελικά την έγκριση της Fed για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, ενδεχομένως να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, ή να κεφαλαιοποιήσει κι άλλο μέρος των διανεμόμενων κερδών της.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η BofA πούλησε το τρίτο τρίμηνο πάνω από 10 δισ. δολ. κεφαλαίων, ενώ ρευστοποίησε και τη συμμετοχή της στην BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης