Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: “Να μην προβούν σε haircuts οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης"

tags :
Trichet: “Να μην προβούν σε haircuts οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης
(upd) Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean – Claude Trichet παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του μηχανισμού στήριξης που έχει δημιουργηθεί από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και πιέζει τους Ευρωπαίους εταίρους να δεσμευτούν πως δεν θα προχωρήσουν σε αποφάσεις haircut των ομολόγων.
Η αναδιάρθρωση χρέους είναι άλλο ένα ενδεχόμενο το οποίο ούτε που θέλει να ακούει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ.
Κατά τον Trichet, οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης πρέπει να προσηλωθούν στο στόχο της καταπολέμησης των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων. Δεν συμφωνεί ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που λαμβάνονται ή πρόκειται να ληφθούν, θα οδηγήσουν σύντομα την ευρωζώνη σε ύφεση. Θεωρεί, πάντως, ότι στο μέλλον οι χώρες θα διορθώσουν σταδιακά τα προβλήματα των προϋπολογισμών τους.
Δείχνει εμπιστοσύνη στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. “Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ”, δηλώνει σε μια προσπάθεια στήριξης του ισχυρού νομίσματος, σύμφωνα με τις επιταγές της Γερμανίας.
“Δεν βλέπω πόλεμο συναλλάγματος στο άμεσο μέλλον. Η ΕΚΤ δεν έρχεται σε ευθεία γραμμή με τις πολιτικές των υπόλοιπων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη”, καταλήγει ο Trichet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης