Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανός Στρατηγός αποκαλύπτει: Οι Ρώσοι θα απειλήσουν Liman και Slovyansk με έναν απρόβλεπτο τακτικό ελιγμό

Γερμανός Στρατηγός αποκαλύπτει: Οι Ρώσοι θα απειλήσουν Liman και Slovyansk με έναν απρόβλεπτο τακτικό ελιγμό
H... γερμανική πρόβλεψη για την τακτική των Ρώσων στο Liman και το Slovyansk
Η απώλεια του ελέγχου του αστεακού συμπλέγματος Pokrovsk-Myrnohrad στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, προέβλεψε ο Γερμανός στρατηγός Erhard Bühler.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μια άλλη, πιο σοβαρή απειλή.
Πέρα από το γεγονός ότι το Pokrovsk είναι εγκλωβισμένο από τις ρωσικές δυνάμεις, δεν έχει πλέον την ίδια επιχειρησιακή σημασία για τους Ουκρανούς.

δασσδσσα.JPG

Τουλάχιστον, όχι τόσο όσο είχε πριν από την πολιορκία και την τρέχουσα κατάσταση, δήλωσε ο Erhard Bühler.
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται νότια του Kupyansk στην περιοχή του Kharkiv είναι «πιο κρίσιμη» για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς υπάρχει πραγματική απειλή για επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Slovyansk.

H πρόβλεψη για την τακτική των Ρώσων στο Liman και το Slovyansk

«Αυτή είναι η περιοχή του Liman και του Siversk. Η πόλη του Siversk καταλήφθηκε από τους Ρώσους τις τελευταίες ημέρες μετά από περισσότερα από τρία χρόνια. Και οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν προς τα δυτικά, αξιοποιώντας την ορμή που απέκτησαν μετά την απελευθέρωση της πόλης. Στο Liman, οι Ρώσοι μάχονται αυτή τη στιγμή στα όρια της πόλης και επιχειρούν να διεισδύσουν με μικρή δύναμη.
Ο ουκρανικός στρατός πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο της κατάστασης εδώ τις επόμενες ημέρες, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί η πόλη του Slovyansk, το βόρειο τμήμα αυτής της οχυρωμένης περιοχής στο Donbass», τόνισε ο στρατηγός της Bundeswehr.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία αναγνώρισε επίσημα την απώλεια του Siversk την προηγούμενη ημέρα.
Ωστόσο, η προπαγάνδα του καθεστώτος του Κιέβου ισχυρίζεται ότι η πόλη παραμένει υπό τον έλεγχο πυρός των Ουκρανών.
Θα πρέπει να προστεθεί ότι, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να εγκαταλείψουν την απευθείας επίθεση στο Krasny Liman, αποκόπτοντας την πόλη από τις προμήθειες και αφήνοντάς την στα μετόπισθεν της ομάδας που προελαύνει προς το Slovyansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης