Τελευταία Νέα
Διεθνή

R. Bruederle: “Η ρευστότητα από πλευράς ΕΚΤ δεν είναι πανάκεια”

tags :
R. Bruederle: “Η ρευστότητα από πλευράς ΕΚΤ δεν είναι πανάκεια”
Δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα χρέους της ευρωζώνης η άκριτη παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας, Rainer Bruederle.
“Η παροχή αλόγιστου φρέσκου χρήματος ενέχει τον σοβαρό κίνδυνο να δημιουργήσει νέες φούσκες”, εκτίμησε ο Bruederle.
Από την αρχή της υιοθέτησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες του ευρωσυστήματος, η Γερμανία ανθίσταται σθεναρά.
Η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα η Ευρώπη αναμένουν τις εξαγγελίες του Jean – Claude Trichet με ιδιαίτερη αγωνία αλλά δεν υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα ταράξει τα νερά. Το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς την πολιτική της ΕΚΤ, περισσότερο απογοητεύοντας παρά τονώνοντας τις αγορές.
Δεν είναι λίγοι οι διεθνείς αναλυτές πάντως που επισημαίνουν ότι αν ο Trichet παραμείνει στο ίδιο μήκος κύματος και σήμερα οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά.
Ο Bruederle παραμένει θιασώτης της γερμανικής στάσης περί ισορροπίας στη διάθεση του χρήματος και τάσσεται ενάντια στο δρόμο που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ. “Οι Αμερικανοί παράγουν ρευστότητα. Στα δικά μου μάτια παράγουν έναν ολοένα και διογκούμενο κίνδυνο μέσω της υπερβολής”.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης