Παρά τη σημαντική υποχώρηση των χονδρικών τιμών, η ρωσική κυβέρνηση προετοιμάζεται να παρατείνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και diesel, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με αναλυτές, αντανακλά τους φόβους των ρυθμιστικών αρχών για πιθανά ελλείμματα και λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση απρογραμμάτιστων διακοπών λειτουργίας διυλιστηρίων.
Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η Kommersant, οι περιορισμοί στις εξαγωγές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης θα παραταθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2026.
Το ζήτημα συζητήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου σε συνεδρίαση του επιτελείου για την κατάσταση στην αγορά πετρελαιοειδών, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Alexander Novak.
Όπως ανέφερε μία από τις πηγές, οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αγορά τείνει προς κορεσμό, επισημαίνοντας αύξηση 6% στην παραγωγή βενζίνης και diesel τον Νοέμβριο.
Ο Vladimir Chernov, αναλυτής της Freedom Finance Global, δήλωσε στην Izvestia ότι το μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι κατανοητό και αποτελεσματικό βραχυπρόθεσμα.
Όπως σημείωσε, η απαγόρευση εξαγωγών επιστρέφει γρήγορα μέρος των ποσοτήτων στην εγχώρια αγορά, μειώνοντας τη νευρικότητα στη χονδρική, ιδίως κατά τις περιόδους επισκευών διυλιστηρίων και τις δυσκολίες των χειμερινών μεταφορών.
Κατά την εκτίμησή του, η παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2026 λειτουργεί ως ασφάλεια απέναντι σε θερινές εκρήξεις τιμών και τοπικές ανισορροπίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Pavel Bazhenov, πρόεδρος της Independent Fuel Union, υπογράμμισε ότι η παράταση της απαγόρευσης εξαγωγών βενζίνης υπό τις παρούσες συνθήκες είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Αν και, όπως είπε, η κρίση του φθινοπώρου του 2025 έχει ξεπεραστεί, εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένοι κίνδυνοι. Η αγορά έχει εισέλθει πλέον σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, οι περισσότερες προγραμματισμένες και έκτακτες επισκευές στα διυλιστήρια έχουν ολοκληρωθεί και η διύλιση πετρελαίου λειτουργεί κανονικά, γεγονός που αυξάνει την προσφορά και συμβάλλει στην ομαλοποίηση των περιθωρίων λιανικής.
Από την πλευρά του, ο Sergey Frolov, managing partner της NEFT Research, εκτίμησε ότι η παράταση της απαγόρευσης εξαγωγών βενζίνης δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα των πετρελαϊκών εταιρειών.
Όπως ανέφερε, μεγαλύτερη επίδραση θα έχουν οι επερχόμενες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στον ΦΠΑ.
Ο Kirill Bakhtin, επικεφαλής του κέντρου ανάλυσης ρωσικών μετοχών της BCS, σημείωσε ότι ο αντίκτυπος της απαγόρευσης – ή της άρσης της – στις εξαγωγές βενζίνης είναι περιορισμένος, καθώς συνήθως δεν εξάγεται πάνω από το 15% της συνολικής παραγωγής. Πρόσθεσε ότι, παρότι η βενζίνη αποτελεί σημαντικό προϊόν για τα διυλιστήρια, σε όγκο υπολείπεται σαφώς του diesel.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών