Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγορές ομολόγων 122,4 δις δολαρίων από UBS και Barclays έχει πραγματοποιήσει η Fed

Αγορές ομολόγων 122,4 δις δολαρίων από UBS και Barclays έχει πραγματοποιήσει η Fed
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα στοιχεία των πωλητών ομολόγων στους οποίους διέθεσε συνολικά 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Τις πρώτες θέσεις στην παροχή ρευστότητας μέσω Fed απολαμβάνουν τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η βρετανική Barclays, η ελβετική UBS, η βρετανική RBS και η γερμανική Deutsche Bank.
Η UBS κατέχει την πρώτη και η Barclays τη δεύτερη θέση. Η Fed έχει αγοράσει ομόλογα ύψους 74,5 δις δολαρίων της ελβετικής τράπεζας και 47,9 δις δολαρίων της αντίστοιχης βρετανικής από τις 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Τα κέρδη των τραπεζών στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα οποία προέκυψαν εξαιτίας της ένεσης ρευστότητας από τη Fed εκτιμούνται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.
Χρήση του προγράμματος αγοράς ομολόγων εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ έκαναν σε μεγάλο βαθμό και οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, Bank of America και Wells Fargo.
Τα στοιχεία της Fed έδειξαν σύναψη ομολογιακών δανείων με χρηματοπιστωτικούς οίκους, μικρότερα τραπεζικά ιδρύματα, ιδιωτικές εταιρείες και μικροεπιχειρήσεις. Τα διμερή συμβόλαια ξεπερνούν τα 1300 από το καλοκαίρι του 2007 έως και το φθινόπωρο του 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης