Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποκαλύπτει έναν παράνομο στρατό - Εκτοξευτές ρουκετών, πυρομαχικά, εκρηκτικοί μηχανισμοί στα χέρια κυκλωμάτων

Η Ρωσία αποκαλύπτει έναν παράνομο στρατό - Εκτοξευτές ρουκετών, πυρομαχικά, εκρηκτικοί μηχανισμοί στα χέρια κυκλωμάτων
Ο Alexander Bortnikov προειδοποιεί ότι το 2025 κλείνει με μια από τις πιο «εκρηκτικές» χρονιές στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας.

Η Ρωσία αποκαλύπτει έναν πραγματικό υπόγειο στρατό: εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών, δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικά και χιλιάδες εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται –κατά τις αρχές ασφαλείας– σε κυκλώματα που λειτουργούν από τη ζώνη των συγκρούσεων μέχρι τα βάθη της ρωσικής ενδοχώρας.
Ο Alexander Bortnikov προειδοποιεί ότι το 2025 κλείνει με μια από τις πιο «εκρηκτικές» χρονιές στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας.

Κατασχέσεις-μαμούθ: Ρουκέτες, πυρομαχικά και αυτοσχέδιες βόμβες

Σύμφωνα με τον Alexander Bortnikov, επικεφαλής της NAC και της FSB, οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν κατασχέσει ήδη πάνω από 200 φορητά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών, περισσότερους από 147.000 γύρους πυρομαχικών και συνολικά 1.500 τυποποιημένους και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα στο 2025.
Όπως ανέφερε, οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν το βάθος της παράνομης αγοράς οπλισμού, αλλά και τον κίνδυνο που συνιστά η διακίνησή του.

Διαλυμένα δίκτυα: Από τη ζώνη συγκρούσεων ως τα εργαστήρια-φαντάσματα

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και κλείσει 29 δίαυλοι παράνομης διακίνησης όπλων, αρκετοί από τους οποίους –όπως ειπώθηκε– συνδέονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν την εξάρθρωση 113 υπόγειων εργαστηρίων μετατροπής και αναβάθμισης όπλων, καθώς και την καταστολή της δράσης 87 οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που φέρονται εμπλεκόμενες σε λαθρεμπόριο εκρηκτικών και φορητών οπλικών συστημάτων.

Η FSB ζητά κλιμάκωση των μέτρων: «Ο εχθρός αλλάζει τακτικές»

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης NAC και FOSH, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι, ο Bortnikov τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας όλων των επιπέδων δημόσιας διοίκησης και επιχειρησιακών μηχανισμών.
Ζήτησε πιο άμεσες και πιο προσαρμοσμένες αντιδράσεις απέναντι σε «εχθρικές σαμποταριστικές ενέργειες» και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της προληπτικής και ενημερωτικής στρατηγικής απέναντι σε ιδεολογίες «τρομοκρατίας, νεοναζισμού και άλλων μορφών ριζοσπαστισμού».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες περιοχές που έχουν ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπου –σύμφωνα με την FSB– απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης