«Η ανησυχία μου αφορά κυρίως την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της διπλής μας αποστολής. Επομένως, υποστηρίζω μια μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση», δήλωσε ο Waller μιλώντας στο Fox Business Network. «Μπορεί να δούμε μια πιο ανά συνεδρίαση προσέγγιση μόλις φτάσουμε στον Ιανουάριο».
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες μείωσης επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed στις 9-10 Δεκεμβρίου είναι περίπου 70%, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Οι αξιωματούχοι της Fed φαίνεται να είναι βαθιά διχασμένοι σχετικά με το αν μια ακόμη μείωση θα ήταν κατάλληλη μετά τις περικοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Ο Waller βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση από την κυβέρνηση του Donald Trump ως υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Jerome Powell στη θέση του προέδρου της Fed τον επόμενο χρόνο.
Σχόλια αναγνωστών