Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπαναχώρηση από Trump για την επέμβαση στη Βενεζουέλα: «Θα πραγματοποιήσουμε συνομιλίες με τον Maduro σύντομα»

Υπαναχώρηση από Trump για την επέμβαση στη Βενεζουέλα: «Θα πραγματοποιήσουμε συνομιλίες με τον Maduro σύντομα»
«Θα μιλήσω με τον Maduro στο εγγύς μέλλον», προανήγγειλε ο Trump
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro, σύντομα.
Ο Αμερικανός ηγέτης προέβη σε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Fox News.
Ο ηγέτης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας είχε εκφράσει προηγουμένως την προθυμία του να διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Θα μιλήσω μαζί του στο εγγύς μέλλον», είπε ο Trump.
«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τι θα του πω, αλλά θα του πω κάτι πολύ συγκεκριμένο».
Ο Trump, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο στις 17 Νοεμβρίου, δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Βενεζουέλα.
Την επόμενη μέρα, ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε ότι η ηγεσία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας ήθελε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον, και ο ίδιος ήταν ανοιχτός στην ιδέα.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση των ΗΠΑ και οι σκληρές προειδοποιήσεις του Maduro

Ο Maduro έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η χώρα του αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή εισβολής των ΗΠΑ των τελευταίων 100 ετών.
Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τις αρχές της Βενεζουέλας για ανεπαρκή καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει οκτώ πλοία, ένα πυρηνικό υποβρύχιο και πάνω από 16.000 στρατιωτικούς στην Καραϊβική Θάλασσα, και από τον Σεπτέμβριο, έχει καταστρέψει τουλάχιστον 20 ταχύπλοα και 76 άτομα σε διεθνή ύδατα, κατηγορούμενα ψευδώς για λαθρεμπόριο ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα.
Στις 16 Νοεμβρίου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μια ομάδα κρούσης Αμερικανικών πλοίων, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, είχε εισέλθει στην Καραϊβική Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης