Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι θα επιστρέψουν στην Ευρώπη: Οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια στη Ρωσία να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Οι Ρώσοι θα επιστρέψουν στην Ευρώπη: Οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια στη Ρωσία να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουγγαρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τον κατάλογο κυρώσεων το ουγγρικό έργο του πυρηνικού συγκροτήματος Paks II, το οποίο υλοποιείται με ρωσική βοήθεια
Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Ουγγαρία. Το έργο του πυρηνικού συγκροτήματος υλοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τον κατάλογο κυρώσεων το ουγγρικό έργο του πυρηνικού συγκροτήματος Paks II, το οποίο υλοποιείται με ρωσική βοήθεια. Ο υπουργός Εξωτερικών Rubio τόνισε ότι η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με το TASS, η αμερικανική πλευρά ήρε τους περιορισμούς μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της κατασκευής. Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υποστηρίξει έναν εταίρο ικανό να αναπτύξει τις δικές του υποδομές χωρίς εξωτερική πίεση. Η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Οντάριο του Καναδά.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Orban υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν επαναφερθεί αυτόν τον χειμώνα, αφού είχαν ανασταλεί. Αυτή η νέα απόφαση επιτρέπει στους Ούγγρους ηγέτες να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εργολάβους.
Ο εκσυγχρονισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπάρχον εργοστάσιο, το οποίο προμηθεύει τη χώρα με σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα του συγκροτήματος. Μετά την έναρξη λειτουργίας των νέων μονάδων 5 και 6, η Paks θα γίνει η μεγαλύτερη πηγή καθαρής ενέργειας στην Κεντρική Ευρώπη.
Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι η Ουγγαρία, σε αντίθεση με την προηγούμενη θέση της, υποστήριξε το 19ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Όπως αναφέρει η έκδοση «FIRST PETERSBURG», ο Orban εξήγησε την απόφασή του να υποστηρίξει τα νέα αντιρωσικά μέτρα, επικαλούμενος την έλλειψη αρνητικών συνεπειών για την ουγγρική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης