Τελευταία Νέα
Διεθνή

Batsanov (Ρώσος πρέσβης): Άλλαξε δραματικά το στρατηγικό / τεχνολογικό πυρηνικό status quo και η έννοια του χτυπήματος απογυμνώσεως

Batsanov (Ρώσος πρέσβης): Άλλαξε δραματικά το στρατηγικό / τεχνολογικό πυρηνικό status quo και η έννοια του χτυπήματος απογυμνώσεως
«Η στρατηγική και η επιστημονικοτεχνική κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά», δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει τεχνική δυνατότητα για τη διεξαγωγή χτυπημάτων απογυμνώσεως με συμβατικά μη πυρηνικά όπλα.
Σχετικά Άρθρα
Η έννοια του πυρηνικού χτυπήματος απογυμνώσεως (η χρήση πυρηνικών όπλων για να καταστραφούν ή να παραλύσουν οι πυρηνικές δυνατότητες του αντιπάλου, π.χ., πυρηνικές βάσεις, εκτοξευτές, συστήματα πυρηνικών όπλων, χωρίς όμως να επιδιώκεται η πλήρης καταστροφή του εχθρού) έχει χάσει την επικαιρότητά της.
Με αυτή τη δήλωση μίλησε σε συνέντευξή του στο RBC ο πρέσβης της Ρωσίας και μέλος του Συμβουλίου Eπιστημόνων Pugwash Movement, Sergey Batsanov. 
«Η στρατηγική και η επιστημονικοτεχνική κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά», δήλωσε ο διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει τεχνική δυνατότητα για τη διεξαγωγή χτυπημάτων απογυμνώσεως με συμβατικά μη πυρηνικά όπλα.

Ο Batsanov υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η βάση ελέγχου των εξοπλισμών.

«Υπάρχουν τα πιο σύγχρονα όπλα που επίσημα δεν θεωρούνται πυρηνικά, αλλά με τη βοήθεια τους μπορεί να προκληθεί απαράδεκτη ζημιά», επεσήμανε.
Νωρίτερα, ο ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης του Pacific Forum, πρώην διευθυντής του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των εξοπλισμών, William Alberk, δήλωσε ότι η Κίνα δήθεν έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης