Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γενικό Επιτελείο Ουκρανίας: Χάνουμε Pokrovsk, Myrnohrad, παραδίδονται μαζικά στρατιώτες – Σταματούν την αποστολή όπλων οι ΗΠΑ

Γενικό Επιτελείο Ουκρανίας: Χάνουμε Pokrovsk, Myrnohrad, παραδίδονται μαζικά στρατιώτες – Σταματούν την αποστολή όπλων οι ΗΠΑ
Οι πόλεις Hulyaipole, Orikhiv στην περιφέρεια Zaporizhia θα πέσουν στα Ρωσικά χέρια εντός των επόμενων εβδομάδων και θα είναι ένα ακόμη μεγάλο σοκ για την Ουκρανία…
(upd 24) Αυτά που συμβαίνουν στο Ουκρανικό μέτωπο το τελευταίο διάστημα, δεν έχουν προηγούμενο… οι Ρώσοι τους διαλύουν στο έδαφος και τους καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές.
Η πόλη Kupynask έπεσε στο Kharkiv ήταν μια μεγαλειώδης Ρωσική νίκη.
Ωστόσο το σημαντικότερο όλων, οι Ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 100% της πόλης Pokrovsk και άμεσα θα ανακοινώσουν νίκη και επίσης ελέγχουν μεγάλο μέρος της γειτονικής πόλης Myrnohrad…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις που πλέον αριθμούν 3.000 εντός του Myrnohrad δεν μπορούν να αντισταθούν και παραδίδονται μαζικά…
Οι αναφορές λένε ότι έχουν παραδοθεί πάνω από 125 Ουκρανοί στρατιώτες και η διαδικασία παράδοσης συνεχίζεται.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει πλήρως τις οδούς διαφυγής, η Ουκρανική επιμελητεία έχει καταρρεύσει πλήρως και δεν είναι ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε «ορισμένες αποφάσεις» για το Pokrovsk και Myrnograd θα ληφθούν άμεσα καθώς ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι απίστευτα υψηλός.
Ταυτόχρονα ενώ όλοι εστιάζουν στο Pokrovsk οι Ρώσοι με μαεστρία προελαύνουν με ταχύτητα στο Dnipropetrovsk με στόχο προφανώς… την περιφέρεια Zaporizhia…
Οι Ουκρανοί περιμένουν τους Ρώσους από τα ανατολικά αλλά οι Ρώσοι τους χτυπούν από τα βόρεια – βορειοδυτικά εκεί που δεν υπάρχουν άμυνες….
Οι πόλεις Hulyaipole, Orikhiv στην περιφέρεια Zaporizhia θα πέσουν στα Ρωσικά χέρια εντός των επόμενων εβδομάδων και θα είναι ένα ακόμη μεγάλο σοκ για την Ουκρανία… ενώ λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής 9/11 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάκτηση και του χωριού Rybnoe στη Zaporizhia.
Η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει... και στην Δύση ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει...
Εν τω μεταξύ λόγω shutdown οι ΗΠΑ σταμάτησαν την αποστολή όπλων σε συμμάχους του ΝΑΤΟ με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Σταματούν οι αποστολές όπλων των ΗΠΑ στοην Ουκρανία

Η προμήθεια αμερικανικών όπλων αξίας 5 δισ. δολαρίων σε συμμάχους του ΝΑΤΟ, με σκοπό την επακόλουθη αποστολή τους στην Ουκρανία, έχει διακοπεί λόγω του κλεισίματος της κυβέρνησης (shutdown) εξαιτίας της διακοπής χρηματοδότησης.
Αυτό μεταδίδει το Axios, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν επηρεαστεί οι παραδόσεις πυραύλων αέρος-αέρος AMRAAM, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS (MLRS), καθώς και ραντάρ Aegis.
Ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα το Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του State Department λειτουργούσε με μόλις το 25% του προσωπικού του. Ως αποτέλεσμα, οι παραδόσεις πυραύλων και οπλικών συστημάτων σε συμμάχους του ΝΑΤΟ ανεστάλησαν.
Συγκεκριμένα, η Δανία, η Κροατία και η Πολωνία δεν θα λάβουν τα συστήματά τους λόγω του shutdown.
«Αυτό το κλείσιμο της κυβέρνησης προκαλεί τεράστια ζημιά τόσο στους συμμάχους και εταίρους μας, όσο και στην αμερικανική βιομηχανία, καθώς δυσχεραίνει την παράδοση αυτών των κρίσιμων δυνατοτήτων στο εξωτερικό», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Axios.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αγοράζει όπλα και πυρομαχικά προκειμένου να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν πλέον όπλα δωρεάν.
Πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε επιπλέον παρτίδα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία, μετά την άρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να παραδώσει πυραύλους Tomahawk.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα παραδώσουν επίσης δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot στο Κίεβο.

Μετά τις τρομερές καταστροφές των Ρώσων στην Ουκρανία, όπου κατάρρευσαν οι ενεργειακές υποδομές... οι Ουκρανοί χτύπησαν το Belgorod

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Belgorod, ανέφερε σοβαρές ζημιές στα συστήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης της πόλης Belgorod μετά από πυραυλική επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το βράδυ του Σαββάτου 8 προς 9 Νοεμβρίου 2025.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη, αρκετοί στόχοι αεράμυνας καταρρίφθηκαν πάνω από το Belgorod.
Ανέφερε επίσης διακοπές ρεύματος, με περισσότερους από 20.000 κατοίκους να παραμένουν χωρίς ρεύμα. Εργαζόμενοι στην ηλεκτροδότηση εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
«Ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης, υπήρξαν σημαντικές ζημιές στα συστήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης στο Belgorod.

Jens Stoltenberg (Πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ): Ο Zelensky μας τηλεφωνούσε από το καταφύγιο... - Όχι και Παγκόσμιος Πόλεμος για την Ουκρανία 

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Sunday Times ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία.
Ο Jens Stoltenberg δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky…. τον Φεβρουάριο του 2022, εξήγησε ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ήταν αδύνατη, καθώς θα οδηγούσε σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
«Μου τηλεφώνησε από ένα καταφύγιο στο Κίεβο, κοντά στο οποίο βρίσκονταν ρωσικά τανκς, και μου είπε ο Zelensky:
«Καταλαβαίνω ότι δεν θα στείλετε χερσαία στρατεύματα του ΝΑΤΟ, αν και διαφωνώ.
Αλλά σας παρακαλώ κλείστε τον εναέριο χώρο.
Μην επιτρέψετε σε ρωσικά αεροπλάνα, drones και ελικόπτερα να πετούν από πάνω μας και να μας επιτεθούν», είπε ο Jens Stoltenberg.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg σημείωσε ότι η εισαγωγή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα σήμαινε την ανάγκη καταστροφής των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία και σε ρωσικό έδαφος.
«Και αν ένα ρωσικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο εμφανιστεί στον αέρα, θα πρέπει να το καταρρίψουμε και τότε θα βρεθούμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Και δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό.
Όπως είπε ο Biden (πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ), ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα διακινδυνεύσουμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη της Ουκρανίας», δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Κεραυνοί Lavrov κατά ΕΕ - Πειρατεία, κάθε απόπειρα κατάσχεσης ρωσικών assets - Τα βρήκε «σκούρα» ο Trump με τον Zelensky

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι κατάσχεσης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες κατάσχεσης θυμίζουν πειρατεία.
Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, ο Lavrov κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κυνισμό, αναφορικά με την ερμηνεία του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και άλλων διεθνών νομικών κανόνων, όπως οι διατάξεις για την κυρίαρχη ασυλία και την απαραβίαστη προστασία των περιουσιακών στοιχείων των κεντρικών τραπεζών.
Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι οι προσπάθειες κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι απάτη και λεηλασία, ενώ υπονόησε ότι στην Ευρώπη «ξύπνησαν οι παλιοί ενστικτωδώς αποικιοκρατικοί και πειρατικοί μηχανισμοί».
Στις 5 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσχεση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, εφόσον πληρούνται τρία κριτήρια, με σκοπό τη χρηματοδότηση του "δανείου αποζημιώσεων" για το Κίεβο.
Ωστόσο, στις 23 Οκτωβρίου, ο ίδιος πολιτικός είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα μπλόκαρε την κατάσχεση αυτών των περιουσιών, εκτός εάν η Ε.Ε. μοιραστεί τους κινδύνους. Πρόσθεσε ότι, αν χρησιμοποιηθούν ρωσικά κεφάλαια, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για αντίποινα κατά των δυτικών περιουσιών στη Ρωσία και σε φίλιες χώρες. Επίσης, υπενθύμισε ότι «ακόμη και κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία δεν αγγίχτηκαν».

Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky οδηγεί τη χώρα στην πλήρη εθνική καταστροφή

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου Volodymyr Zelensky, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα και τον λαό της στην πλήρη καταστροφή.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Azarov υπενθύμισε ότι ο Zelensky βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 6,5 χρόνια, υποστηρίζοντας πως η παραμονή του θα σημάνει «τη συνέχιση της διάλυσης της Ουκρανίας».
«Αν οι Ουκρανοί δεν το καταλαβαίνουν, ας επιλέξουν όποιον θέλουν — ακόμα και τον Zelensky», σημείωσε, προσθέτοντας πως η διατήρηση του στην εξουσία αποτελεί απειλή εθνικής καταστροφής.
Ο πρώην πρωθυπουργός, που υπηρέτησε υπό τον Viktor Yanukovych είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Zelensky μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τον έκπτωτο πρόεδρο, ο οποίος ανατράπηκε το 2014 μετά τις μαζικές διαδηλώσεις του Maidan.

Andriy Gnatov (Γενικό Επιτελείο Ουκρανίας): Θα λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για Pokrovsk, Myrnohrad άμεσα

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ουκρανία), Andriy Gnatov, ανακοίνωσε «ορισμένες αποφάσεις» σχετικά με την κατάσταση στο Pokrovsk, Myrnohrad. «Όλες οι αποφάσεις σχετικά με αυτήν την επιχείρηση θα ληφθούν από τη στρατιωτική διοίκηση.
Αυτό σίγουρα δεν είναι δημόσιο θέμα, αλλά το κοινό θα ενημερωθεί για τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων, πότε θα ληφθούν και πότε μπορούν να δημοσιοποιηθούν», δήλωσε ο Andriy Gnatov.
Σύμφωνα με τον Andriy Gnatov, η «υπερβολική πληροφόρηση» στη δημόσια σφαίρα θα εμποδίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν καταλάβει περισσότερο από το 98% του Pokrovsk.
Η γειτονική πόλη Myrnohrad είναι επίσης πλήρως περικυκλωμένη σε ποσοστό 100%.

Yuriy Ignat (Πολεμική Αεροπορία Ουκρανίας): Η Ρωσία χρησιμοποίησε νέα τακτική για να χτυπήσει τις υποδομές ενέργειας

Η Ρωσία χρησιμοποίησε μια νέα τακτική κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης στις 8 Νοεμβρίου όπου ουσιαστικά όλες οι μονάδες παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας καταστράφηκαν.
Αυτό ανακοινώθηκε στο κανάλι Kyiv 24 από τον Yuriy Ignat, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνιών της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τον Yuriy Ignat, ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομών ενέργειας και φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της 8ης Νοεμβρίου 2025.
Οι περιοχές του Dnipropetrovsk, του Κιέβου και της Poltava ήταν οι κύριοι στόχοι.
Σημείωσε ότι η δύναμη κρούσης χαρακτηριζόταν από την ευρεία χρήση βαλλιστικών και αεροβαλλιστικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal.
«Η επίθεση χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο βαλλιστικών πυραύλων, 32 από τους 45 βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξεύτηκαν χθες το βράδυ. Έτσι, ο εχθρός βασίζεται στους βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσει περισσότερους στόχους», δήλωσε ο Ignat.
Υπάρχει πλέον μια αξιοσημείωτη υπεροχή των βαλλιστικών όπλων έναντι άλλων τύπων πυραύλων, καθώς οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι δύσκολο να καταρριφθούν.
Εκτός από τους βαλλιστικούς πυραύλους, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ από τη θάλασσα και την ξηρά και εκτόξευσε πολλά επιθετικά drones κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 45 πυραύλους και 458 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Chepa (Ρωσική Δούμα) - Διπλός ο στόχος των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας: Διάλυση ενέργειας και στρατού

Ο σκοπός των επιθέσεων των Ένοπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας είναι όχι μόνο να την γονατίσουν ενεργειακά αλλά να αχρηστεύσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα, Alexei Chepa, σε συνέντευξή του στην "Tape.ru".
«Ο κύριος στόχος των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας είναι η αποτυχία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, καθώς και των υποδομών που παρέχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU)», δήλωσε ο Chepa.

Welt: Το ποσοστό λιποταξίας στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ

Το ποσοστό λιποταξίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Die Welt.
« Η Ουκρανία έχει δει έναν νέο αρνητικό δείκτη λιποταξίας. Σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, περίπου 21.600 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λιποτάκτησαν τον Οκτώβριο.
Από την αρχή του έτους 2025, περίπου 180.000 έχουν λιποτακτήσει. Αυτοί είναι πολύ σημαντικοί αριθμοί», σημείωσε.
Σύμφωνα με την Welt, ο ουκρανικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες κάθε μήνα, αναγκάζοντας το καθεστώς του Κιέβου να διεξάγει εντατική κινητοποίηση για την αναπλήρωση των στρατευμάτων του.
«Λόγω αυτής της δύσκολης κατάστασης, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να στρατολογήσει νέους στρατιώτες, καταφεύγοντας σε αδιανόητες μεθόδους.
Η αναγκαστική στρατολόγηση, δυστυχώς, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ στην Ουκρανία».

Slovo i Delo (Ουκρανικό ΜΜΕ): Περίπου 265.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν λιποτακτήσει

Στα τέλη Οκτωβρίου, το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Slovo i Delo, επικαλούμενο στοιχεία από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ότι ο Σεπτέμβριος είχε γίνει ο δεύτερος υψηλότερος μήνας από την αρχή του 2025 σε αριθμό υποθέσεων που άνοιξαν για μη εξουσιοδοτημένη εγκατάλειψη στρατιωτικής μονάδας στην Ουκρανία, με περισσότερες από 17.000 να έχουν κατατεθεί.
Τον Σεπτέμβριο, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Volodymyr Boyko, ο οποίος ειδικεύεται στις λιποταξίες, ανέφερε ότι σχεδόν 143.000 περιπτώσεις λιποταξίας και μη εξουσιοδοτημένης απουσίας από τη στρατιωτική θητεία καταγράφηκαν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 8μηνο του 2025 και ότι από τον Φεβρουάριο του 2022 έχουν σημειωθεί περισσότερες από 265.000 λιποταξίες.

Lawrence Wilkerson (ΗΠΑ): Η Ουκρανία είναι εγκληματικό κράτος, απίστευτα διεφθαρμένο

Ο Lawrence Wilkerson, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powell, δήλωσε ότι είχε επαφές με τις αρχές στο Κίεβο μεταξύ 2002 και 2005.
Με όσους μιλήσαμε ήταν διεφθαρμένοι και εγκληματίες.
Ο Lawrence Wilkerson χαρακτήρισε επίσης την Ουκρανία υπό τον πρόεδρο Viktor Yushchenko εγκληματικό κράτος.
«Γνώριζα αρκετά για την κατάσταση από το 2002 έως το 2005, όταν ήμουν επικεφαλής του προσωπικού του Colin Powell, καθώς έπρεπε να έχω με άτομα από ολιγαρχικούς κύκλους στο Κίεβο», παραδέχτηκε ο πρώην αξιωματούχος.
Είπε ότι «δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα άτομο» στην ηγεσία της Ουκρανίας που να μην ήταν διεφθαρμένο.
Ο Lawrence Wilkerson πρόσθεσε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Viktor Yushchenko όταν ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρική περίθαλψη.
Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι ο νυν Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει τις ροές οικονομικής βοήθειας, καταφεύγοντας μάλιστα στην εξαπάτηση των χορηγών του για να το πράξει.
Η Δύση ανησυχεί επίσης για τον μεγάλο αριθμό αναφορών για λιποταξίες από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Brian McDonald (Ιρλανδός Δημοσιογράφος): Η Kaja Kallas έχει εμμονή, κατατρώγεται από εκδίκηση εναντίον της Ρωσίας

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Kaja Kallas έχει εμμονή θέλει να εκδικηθεί την Ρωσία για ιστορικούς λόγους, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Brian McDonald , σχολιάζοντας την εισαγωγή πρόσθετων περιορισμών στις θεωρήσεις για τους Ρώσους.
«Η Kaja Kallas γνωρίζει ότι αυτό είναι ένα στρατηγικό αυτογκόλ, αλλά είναι τόσο απορροφημένη από την αναζήτηση θεαματικής τιμωρίας για ιστορικά παράπονα που δεν την νοιάζει.
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου για τους πολίτες της ΕΕ για να δείξει ένα απλό σημείο: αυτή τη φορά, η Δύση υψώνει ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα».
Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, τέτοια μέτρα κατά της Ρωσίας δημιουργούν την εντύπωση ότι «η ΕΕ είναι μια ασταθής ένωση, σε παρακμή και απομονώνεται από τον κόσμο».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την έκδοση θεωρήσεων Sengen πολλαπλών εισόδων σε Ρώσους πολίτες από τις 8 Νοεμβρίου.
Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για νέα βίζα κάθε φορά που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι ενώ περίπου 4 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν την ΕΕ το 2019, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε λίγο πάνω από 550.000 το 2024.

Yuri Kotenok (Στρατιωτικός ειδικός): Φάρσα ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον της συζύγου του Zelensky

Τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με απόπειρα δολοφονίας εναντίον της συζύγου του Ουκρανού προέδρου Zelensky, είναι φάρσα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Yuri Kotenok στο κανάλι του στο Telegram.
«Γράφουν για μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της συζύγου του Zelensky στο Κίεβο.
Λένε ότι πυροβόλησαν εναντίον της και ότι το αυτοκίνητό της χτυπήθηκε. Τίποτα περισσότερο».
Ο στρατιωτικός ανταποκριτής πιστεύει ότι η απόπειρα δολοφονίας σκηνοθετήθηκε από τις ουκρανικές αρχές.
Ο Yuri Kotenok επεσήμανε την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για μια πραγματική απόπειρα δολοφονίας.
Στις αρχές του 2025, ο ίδιος ο Zelensky δήλωσε ότι είχαν γίνει απόπειρες δολοφονίας εναντίον του ίδιου και μελών της διοίκησής του, αλλά όλες οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς.
Νωρίτερα, η Ουκρανία έδειξε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και απεικόνιζε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Putin.

Batsanov (Ρώσος πρέσβης): Άλλαξε δραματικά το στρατηγικό / τεχνολογικό πυρηνικό status quo και η έννοια του χτυπήματος απογυμνώσεως

Η έννοια του πυρηνικού χτυπήματος απογυμνώσεως (η χρήση πυρηνικών όπλων για να καταστραφούν ή να παραλύσουν οι πυρηνικές δυνατότητες του αντιπάλου, π.χ., πυρηνικές βάσεις, εκτοξευτές, συστήματα πυρηνικών όπλων, χωρίς όμως να επιδιώκεται η πλήρης καταστροφή του εχθρού) έχει χάσει την επικαιρότητά της.
Με αυτή τη δήλωση μίλησε σε συνέντευξή του στο RBC ο πρέσβης της Ρωσίας και μέλος του Συμβουλίου Eπιστημόνων Pugwash Movement, Sergey Batsanov. 
«Η στρατηγική και η επιστημονικοτεχνική κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά», δήλωσε ο διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει τεχνική δυνατότητα για τη διεξαγωγή χτυπημάτων απογυμνώσεως με συμβατικά μη πυρηνικά όπλα.
Ο Batsanov υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η βάση ελέγχου των εξοπλισμών.
«Υπάρχουν τα πιο σύγχρονα όπλα που επίσημα δεν θεωρούνται πυρηνικά, αλλά με τη βοήθεια τους μπορεί να προκληθεί απαράδεκτη ζημιά», επεσήμανε.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 10 ουκρανικά drones σε 3 ώρες πάνω από την Κριμαία

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Κριμαία μέσα σε διάστημα τριών ωρών την Κυριακή 9/11/2025, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται, «στις 9 Νοεμβρίου, από τις 20:00 έως τις 23:00 καταστράφηκαν δέκα ουκρανικά UAV τύπου αεροσκάφους πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας».
Το ρωσικό υπουργείο δεν παρείχε πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ δεν υπήρξε αντίδραση από το Κίεβο μέχρι στιγμής.

To Pokrovsk έπεσε 100% στα χέρια των Ρώσων, η γειτονική πόλη Myrnohrad έχει πλήρως περικυκλωθεί…


Ο ρυθμός των ρωσικών προελάσεων στην κατεύθυνση του Pokrovsk θα αυξηθεί ξανά τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν την εφοδιαστική αλυσίδα και φέρνουν ενισχύσεις στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο βόρειο Myrnohrad (ανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη δυτική Rivne (ανατολικά του Pokrovsk κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T-0515 Pokrovsk-Dobropillya), κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του Krasnyi Lyman (βορειοανατολικά του Pokrovsk) και προέλασαν στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Myrnohrad.
Μικρές ρωσικές ομάδες εφόδου πλησιάζουν τον αυτοκινητόδρομο T-0515 Pokrovsk-Dobropillya στο ανατολικό Pokrovsk και μάχονται στο βόρειο Pokrovsk.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε στις 7 Νοεμβρίου ότι μεγάλο μέρος του Pokrovsk αποτελεί αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη», αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθημένες θέσεις στο βόρειο Pokrovsk, ενώ στοιχεία της κύριας ρωσικής στρατιωτικής ομάδας έχουν θέσεις στο νότιο Pokrovsk
Ο εκπρόσωπος του 7ου Ουκρανικού Σώματος Ταχείας Αντίδρασης των Δυνάμεων Αεροπορικής Επίθεσης, Serhiy Okishev, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλο το Pokrovsk
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές έχουν αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιβραδύνουν κάπως τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk, ενώ περιμένουν ενισχύσεις και προσπαθούν να εγκαταστήσουν άμυνες και να επεκτείνουν την εφοδιαστική τους στο νότιο Pokrovsk.
Ο Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέστησαν γρήγορα ισχυρές άμυνες κοντά στο Razine (βορειοανατολικά του Pokrovsk) και προσπαθούν να στείλουν ενισχύσεις προς το Zatyshok (βορειοανατολικά του Pokrovsk) και το Krasnyi Lyman και στέλνουν μικρές και μεγάλες ομάδες προς το Krasnyi Lyman
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα αυξήσουν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Pokrovsk τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εγκαθιδρύουν άμυνες και επιμελητεία στην πόλη.

Παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στο Dimitrovsk 

Ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που είχαν περικυκλωθεί στην περιοχή Pokrovsk – Dimitrvosk στο Donetsk άρχισαν να παραδίδονται, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της περιοχής, Denis Pushilin.
Όπως ανέφερε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να σπάσουν την περικύκλωση ή να αντεπιτεθούν, οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις «ενεργούν μεθοδικά και ακολουθούν αποτελεσματική στρατηγική».
Ο Pushilin υποστήριξε ότι οι περικυκλωμένες ουκρανικές μονάδες «δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντέξουν την πίεση» και αναγκάζονται να παραδοθούν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι οι ουκρανικές απώλειες στην περιοχή Dimitrovsk – Pokrovsk ξεπέρασαν τους 275 στρατιώτες μέσα σε ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επτά ουκρανικές επιθέσεις από το χωριό Grisino αποκρούστηκαν, ενώ οκτώ προσπάθειες απόσπασης των περικυκλωμένων δυνάμεων προς βορρά απέτυχαν.

Ολοκλήρωσαν την κατάκτηση οι Ρωσικές δυνάμεις - Κατέλαβαν και το χωριό Rybnoe στη Zaporizhia

Mια ακόμη κατάκτηση πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις: κατέλαβαν το χωριό Rybnoe στην περιοχή Zaporizhia της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (ΥΠΑΜ). 
0001_10.jpg
Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές και διαδικτυακά κανάλια, το Rybnoe θεωρείται το τελευταίο τμήμα ενός μεγάλου οχυρωμένου τομέα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU) γύρω από το χωριό Uspenovka, το οποίο η Μόσχα είχε δηλώσει ότι κατέλαβε νωρίτερα.
Η περιοχή βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Yanchur, ο οποίος αποτέλεσε γραμμή άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων.
0002_7.jpg
Οι Ρωσικές δυνάμεις χτυπούν αλύπητα τις πόλεις Kostyantynivka και Druzhkivka


Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην τακτική περιοχή Kostyantynivka και Druzhkivka
στις 8 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά της Kostyantynivka κοντά στο Zaliznyanske και στη Minkivka, ανατολικά της Kostyantynivka κοντά στο Stupochky και το Predtechyne. νότια της Kostyantynivka κοντά στη Yablunivka και προς την Illinivka, νοτιοανατολικά της Kostyantynivka κοντά στην Pleshchiivka, νότια της Druzhkivka κοντά στην Ivanopillya και το Rusyn Yar και νοτιοδυτικά της Druzhkivka κοντά στη Sofiivka και τη Volodymyrivka στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Οι Ρωσικές δυνάμεις πήραν το Λατομείο Νο. 2 της Vognetryvnerud νοτιοδυτικά του Toretske στην Dobropillya

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην τακτική περιοχή Dobropillya στις 8 Νοεμβρίου και κατέλαβαν το Λατομείο Νο. 2 της Μεταλλευτικής Εταιρείας Vognetryvnerud νοτιοδυτικά του Toretske και προέλασαν στα νοτιοδυτικά περίχωρα του Toretske (και τα δύο ανατολικά της Dobropillya).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν βορειοανατολικά της Dobropillya προς το Kucheriv Yar, ανατολικά της Dobropillya κοντά στο Shakhove και νοτιοανατολικά της Dobropillya κοντά στο Zapovidne στις 7 και 8 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους στην περιοχή Shakhove-Toretske-Sofiivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις στη γραμμή Hruzke-Kucheriv Yar-Shakhove-Sofiivka (βορειοανατολικά έως νοτιοανατολικά της Dobropillya).


Russo-Ukrainian-War-November-8-2025.webp
Pokrovsk-Direction-November-8-2025.webp
Kharkiv-Direction-November-8-2025.webp
Kupyansk-City-November-8-2025.webp
Donetsk-Oblast-November-8-2025.webp
Borova-Lyman-Direction-November-8-2025.webp
Luhansk-Oblast-November-8-2025.webp
Eastern-Dnipropetrovsk-Direction-November-8-2025.webp
Zaporizhia-Oblast-November-8-2025.webp
Kherson-Direction-November-8-2025.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης