Βρετανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται στη Λετονία για να προετοιμαστούν για μελλοντικές ένοπλες συγκρούσεις, αναφέρει το Bloomberg .
«Τα βρετανικά στρατεύματα μελετούν το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», ανέφερε η δημοσίευση.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο βρετανικός στρατός δοκιμάζει νέες τεχνολογίες μάχης στη Λετονία και διερευνά τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσης «τεχνικών και τακτικών» στην ανάπτυξη όπλων.
Επιπλέον, σε ένα κέντρο διοίκησης σε ένα εγκαταλελειμμένο σοβιετικό αεροδρόμιο στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, Βρετανοί στρατιώτες χρησιμοποιούσαν ένα «αποκλειστικό δίκτυο» για να επικοινωνούν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο βρετανικός στρατός σκοπεύει να «αλλάξει το πεδίο της μάχης» σε μελλοντικές ένοπλες συγκρούσεις.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών