Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ εγκρίνει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας με απαγόρευση εισαγωγής LNG

Η ΕΕ εγκρίνει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας με απαγόρευση εισαγωγής LNG
Σύμφωνα με το Bloomberg, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβακία έχουν αποσύρει τις αντιρρήσεις τους και δεν θα μπλοκάρουν το πακέτο κυρώσεων
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνουν στις 23/10/2025 το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει την επιτάχυνση της απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικού LNG, που πλέον θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2026, αντί για το 2027.
Σύμφωνα με το Bloomberg, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβακία έχουν αποσύρει τις αντιρρήσεις τους και δεν θα μπλοκάρουν το πακέτο κυρώσεων.
Παράλληλα, η Βιέννη είχε ζητήσει την ελάφρυνση των κυρώσεων για να ξεπαγώσουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ της Raiffeisen Bank στη Ρωσία, αλλά δεν έλαβε υποστήριξη από την ΕΕ.
Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν περιορισμούς κατά ρωσικών τραπεζών, πιστωτών στην Κεντρική Ασία, πλατφορμών κρυπτονομισμάτων, και εταιρειών από Κίνα και Ινδία που βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις.
Επίσης, επιβάλλεται απαγόρευση εξαγωγής αγαθών αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρησιμοποιούνται στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, όπως ορυκτά, κεραμικά και καουτσούκ.
Περισσότερα από 100 πετρελαιοφόρα προστίθενται στην «μαύρη λίστα».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Valdis Dombrovskis ανέφερε ότι το νέο πακέτο κυρώσεων δεν θα περιλαμβάνει περιορισμούς στην αγορά ρωσικού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης