Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Δεν είναι σωστό να μιλάμε για … αναβολή της Συνόδου Putin - Trump

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Δεν είναι σωστό να μιλάμε για … αναβολή της Συνόδου Putin - Trump
Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συλλάβει τον Putin εκτελώντας το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είπε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Δεν είναι σωστό να μιλάμε για μεταφορά, αναβολή ή ακύρωση της συνόδου Ρωσίας-ΗΠΑ στη Βουδαπέστη, επειδή η ημερομηνία δεν είχε αρχικά καθοριστεί ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó.
«Ελπίζω ότι αυτή η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί.
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία, οπότε δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «μεταφορά», αν η ημερομηνία δεν είχε καθοριστεί» είπε ο Szijjártó μιλώντας στο CNN.
Ο Szijjártó ανέφερε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Marco Rubio, και εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τη συνάντηση θα έχει «καλύτερη εικόνα» για την κατάσταση.
Επιπλέον, κάλεσε τις χώρες της Ευρώπης να διασφαλίσουν τη διέλευση του αεροπλάνου του Putin μέσω του εναέριου χώρου τους για να φτάσει στην Ουγγαρία, αλλιώς, όπως είπε, θα προκύψει ότι δεν θέλουν την ειρήνη.
«Ελπίζω ότι οι χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στην πιθανή διαδρομή πτήσης του προέδρου Putin προς την Ουγγαρία θα του επιτρέψουν να πετάξει, γιατί αν αυτοί - οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ - συναντηθούν, είναι μια ελπίδα για την εγκαθίδρυση της ειρήνης.
Και αν κάποια χώρα δεν επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να πετάξει, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν την ειρήνη» υποστήριξε ο Szijjártó, αναφέροντας ότι η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συλλάβει τον Putin εκτελώντας το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
«Όσον αφορά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ο πρόεδρος Putin ήταν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, και δεν τον συνέλαβαν.
Αν έρθει στην Ουγγαρία, επίσης δεν θα συλληφθεί» είπε ο Szijjártó σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης