Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος παίκτης η Ρωσία - O Αραβικός Σύνδεσμος ζητά τη συμμετοχή της στην ανοικοδόμηση της Γάζας

Παγκόσμιος παίκτης η Ρωσία - O Αραβικός Σύνδεσμος ζητά τη συμμετοχή της στην ανοικοδόμηση της Γάζας
Ο Αραβικός Σύνδεσμος θεωρεί ότι η συμμετοχή της Μόσχας σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές έργο είναι ουσιώδης, δεδομένου ότι αποτελεί μεγάλη δύναμη που στηρίζει σταθερά τη θέση της Παλαιστίνης.

H Ρωσία θα πρέπει να προσκληθεί να συμμετάσχει σε διεθνείς πρωτοβουλίες για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε στην Izvestia ο Walid Hamid Shiltag, επικεφαλής της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου στη Μόσχα.
Όπως τόνισε, η ρωσική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους παραμένει σταθερή και συνεχής.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στη χώρα του μια διεθνής διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας.
Ο Shiltag υπογράμμισε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος ενέκρινε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνάντηση στο Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου ένα από τα κύρια θέματα ήταν οι προσπάθειες ανοικοδόμησης, και ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία.
Ωστόσο, η Ρωσία δεν παρευρέθηκε, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος θεωρεί ότι η συμμετοχή της Μόσχας σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές έργο είναι ουσιώδης, δεδομένου ότι αποτελεί μεγάλη δύναμη που στηρίζει σταθερά τη θέση της Παλαιστίνης.
Ο διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επικείμενες προσπάθειες μέσω άμεσου διαλόγου με τα αραβικά κράτη.
Κατά την άποψή του, η ανοικοδόμηση της Γάζας πρέπει να περάσει από τα έγγραφα στις συγκεκριμένες δράσεις, ώστε ο πληθυσμός της περιοχής να επιστρέψει σε φυσιολογική ζωή.
Η ρωσική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους δεν έχει σταματήσει ποτέ και δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση ακόμα και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και της σφαγής του παλαιστινιακού πληθυσμού, τόνισε ο διπλωμάτης.

Εντάσεις στη Γάζα

Στο μεταξύ, οι εντάσεις στη Γάζα έχουν αναζωπυρωθεί. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ισχυρίστηκαν ότι η Hamas παραβίασε την εκεχειρία, αναγκάζοντας το Ισραήλ να ξεκινήσει αντίποινα. Η Hamas διέψευσε τους ισχυρισμούς και επέρριψε πλήρως την ευθύνη για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα παραβιάζει τις υποχρεώσεις της «κάθε μέρα με προκλητικό τρόπο».
Ο Hani Salah, ειδικός στην παλαιστινιακή αντίσταση, υποστηρίζει ότι η αδυναμία του Ισραήλ να εφαρμόσει τις προβλέψεις της πρώτης φάσης της συμφωνίας δείχνει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων υποδηλώνουν ότι δεν επιθυμούν ούτε τη διατήρηση της εκεχειρίας ούτε την προώθηση συνομιλιών για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης