Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αμερικανική Bell στην Ουκρανία – Μαζική παραγωγή ελικοπτέρων και drones

Η αμερικανική Bell στην Ουκρανία – Μαζική παραγωγή ελικοπτέρων και drones
Η εταιρεία έχει δεκαετίες εμπειρίας στην ανάπτυξη καινοτόμων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των UH-1 Iroquois (Huey), AH-1 Cobra, V-22 Osprey και Bell 505 Jet Ranger X
Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Bell Textron ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στην Ουκρανία για τη συναρμολόγηση, συντήρηση και επισκευή ελικοπτέρων.
Στη διεθνή έκθεση AUSA 2025 στην Ουάσινγκτον, το Υπουργείο Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας της Ουκρανίας και η Bell Textron Inc. υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη βιομηχανικής συνεργασίας στις τεχνολογίες αεροπορίας.
Το έγγραφο περιγράφει σχέδια για την ίδρυση εγκαταστάσεων παραγωγής και παροχής υπηρεσιών στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας τον τομέα υψηλής τεχνολογίας της χώρας και ενισχύοντας το βιομηχανικό της δυναμικό.
Η Bell Textron είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελικοπτέρων και συστημάτων αεροπορίας στον κόσμο.
Τα αεροσκάφη της χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, τα μέλη του ΝΑΤΟ και οι πολιτικοί φορείς εκμετάλλευσης σε περισσότερες από 120 χώρες.
Η εταιρεία έχει δεκαετίες εμπειρίας στην ανάπτυξη καινοτόμων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των UH-1 Iroquois (Huey), AH-1 Cobra, V-22 Osprey και Bell 505 Jet Ranger X.
Σύμφωνα με τις νέες συμφωνίες, η Bell θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την τοπική μεταφορά της παραγωγής στην Ουκρανία.

Memorandum-Bell-Textron-1-1024x683.jpg

Το σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός γραφείου αντιπροσωπείας και την ίδρυση ενός κέντρου
για την τελική συναρμολόγηση και δοκιμές ελικοπτέρων.
Η εταιρεία θα διερευνήσει επίσης τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με Ουκρανούς εταίρους και τη μεταφορά τεχνολογιών, εξοπλισμού και εργαλείων που απαιτούνται για την παραγωγή.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκπαίδευση και πρακτική άσκηση για Ουκρανούς μηχανικούς και τεχνικούς ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενη από εργασία σε νέες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
«Αυτά τα βήματα θα θέσουν τα θεμέλια για την έναρξη της αδειοδοτημένης παραγωγής ελικοπτέρων στην Ουκρανία και την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών δυνατοτήτων στον τομέα της αεροπορίας», δήλωσαν τα μέρη κατά την τελετή υπογραφής.
Η Ουκρανία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση αμερικανικής κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων Bell AH-1Z Viper από το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης