Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Ουκρανία - Ρωσική θύελλα πυρός τυλίγει το Pokrovsk από όλες τις κατευθύνσεις - «Έπεσε» το Ανατολικό Myrnohrad

Πανικός στην Ουκρανία - Ρωσική θύελλα πυρός τυλίγει το Pokrovsk από όλες τις κατευθύνσεις - «Έπεσε» το Ανατολικό Myrnohrad
Η Κεντρώα Στρατιά του ρωσικού στρατού ανέλαβε τον έλεγχο του Moskovskoye, νοτιοανατολικά της πόλης - Προέλαση στα ανατολικά του Myrnohrad
Από τις 13 Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει σε αρκετές περιοχές κοντά στο Pokrovsk στην κατεύθυνση του Donetsk, εν μέσω αυτό που φαίνεται να είναι μια μερική κατάρρευση των Ουκρανικών αμυνών.
Στην περιοχή του θύλακα της Dobropillia, βόρεια από την κρίσιμη πόλη, η Κεντρώα Στρατιά των Ρώσων επανήλθε στο Dorozhnye, αφού απέκλεισε επιτυχώς τις Ουκρανικές δυνάμεις από τον θύλακα μεταξύ των περιοχών Nykanorivka, Boikivka και Zatyshok, νοτιοανατολικά του οικισμού.
Από το Dorozhnye, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούν να επιτεθούν στην Ivanivka και το Nove Shakhove προς τα βόρεια.
Αυτό θα διευρύνει τον θύλακα και θα εξασφαλίσει περαιτέρω τις διαδρομές ανεφοδιασμού στην περιοχή.
Ως προς τις προσεγγίσεις του Pokrovsk, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η Κεντρώα Στρατιά ανέλαβε τον έλεγχο του Moskovskoye, νοτιοανατολικά της πόλης.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα του Myrnohrad.
Ο μεγάλος οικισμός, γνωστός και ως Dimitrov, βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Pokrovsk.
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις προχωρούν ήδη στο κατοικημένο τμήμα του οικισμού.

φγτηηυξηξ.JPG

Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων αναφέρθηκε, επίσης, στο Rodynske, βόρεια του Myrnohrad, αν και οι ισχυρισμοί για διάρρηξη εκεί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.
Ενώ οι Ουκρανικές δυνάμεις θα πολεμήσουν σφοδρά για να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο Myrnohrad, οι αμυντικές γραμμές τους νοτίως, μεταξύ των περιοχών Sukhyi Yar, Lysivka, Chunyshyne και Novopavlivka, πιθανότατα θα καταρρεύσουν τις επόμενες εβδομάδες, αν όχι μέσα σε μερικές ημέρες.
Στο ίδιο το Pokrovsk, η Κεντρώα Στρατιά συνεχίζει να προχωρά από κτίριο σε κτίριο στις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές, αργά αλλά με σταθερό ρυθμό.
Οι μονάδες drones των Ρώσων παραμένουν εξαιρετικά ενεργές σε όλες τις περιοχές γύρω από το Pokrovsk, στοχοποιώντας οποιαδήποτε Ουκρανική ενίσχυση κατευθύνεται προς την πόλη.
Αυτό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα logistics των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν σαφώς εντολές να πολεμήσουν μέχρι τέλους εκεί.



Η Ουκρανία έχει διαθέσει τόσα πολλά μέσα, περιλαμβανομένων μερικών από τις καλύτερες στρατιωτικές της δυνάμεις, για να υπερασπιστεί το Pokrovsk και να αντεπιτεθεί στον θύλακα Dobropillia.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανικές αμυντικές γραμμές κατέρρευσαν σε πολλές άλλες κατευθύνσεις.
Παρά όλα αυτά, η πόλη φαίνεται ότι είναι καταδικασμένη να πέσει και ο ρωσικός στρατός προχωρά ξανά στην περιοχή του στρατηγικού θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης