Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο φιάσκο - Η 68η Επίλεκτη Μοίρα κόστισε στους Ουκρανούς... 20 εκ. δολάρια - Κατέρρευσε με πάταγο στο Sumy

Απίστευτο φιάσκο - Η 68η Επίλεκτη Μοίρα κόστισε στους Ουκρανούς... 20 εκ. δολάρια - Κατέρρευσε με πάταγο στο Sumy
Η μοίρα προκάλεσε ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου - Έχασε 6  2S22 Bogdana SPH λόγω ανικανότητας του διοικητή της
Η 68η Επίλεκτη Μοίρα της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία δημιουργήθηκε το 2025, έχασε τουλάχιστον έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S22 Bogdana (SPH) κατά τη διάρκεια ενός μήνα μαχών στην περιοχή Sumy.
Αυτή η πληροφορία αναφέρεται από τη Βόρεια Στρατιά του ρωσικού στρατού.
Σημειώνουν ότι αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται από αντικειμενικά πλάνα παρακολούθησης.
Ο λόγος για τις τόσο υψηλές απώλειες πυροβολικού ήταν η ανικανότητα της διοίκησης.
Ως υπενθύμιση, η 68η Επίλεκτη Μοίρα της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε στην πόλη Berdichev στην περιοχή Zhytomyr.
Σχεδόν αμέσως, αυτή η μονάδα μεταφέρθηκε στην περιοχή Sumy.
Σημειωτέον, ότι το 2S22 Bogdana SPH είναι το κύριο όπλο της 68ης Επίλεκτης Μοίρας.
Ωστόσο, σε μόλις έναν μήνα, το ουκρανικό πυροβολικό έχασε έξι από αυτά τα οχήματα και αρκετά αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η τροχήλατη έκδοση του αυτοκινούμενου πυροβόλου Bogdana, που βασίζεται στο πλαίσιο Tatra, κοστίζει στον ουκρανικό προϋπολογισμό 3,3 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα.
Έτσι, η μοίρα προκάλεσε ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου.
Όσον αφορά τις υψηλές απώλειες μεταξύ των Ουκρανών πυροβολητών, οι ρωσικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι οι βασικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την έλλειψη πολεμικής εμπειρίας μεταξύ των στρατιωτών και των νεότερων διοικητών – τα πληρώματα απέτυχαν να συντονίσουν σωστά τις ενέργειές τους – καθώς και τις ανεπαρκείς αποστολές που ανέθεσε η διοίκηση της Μοίρας.
Μάλιστα, οι θέσεις πυροβολισμού ήταν συχνά τοποθετημένες σε κοντινές αποστάσεις από τη γραμμή επαφής, διευκολύνοντας τις Ρωσικές δυνάμεις να καταστρέψουν τις αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης