Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία στη Γάζα έως τις 7 Οκτωβρίου θέλει ο Trump … με το βλέμμα στο Νόμπελ Ειρήνης

Συμφωνία στη Γάζα έως τις 7 Οκτωβρίου θέλει ο Trump … με το βλέμμα στο Νόμπελ Ειρήνης
Από την αρχή, ο Trump καταλάβαινε ότι οι όμηροι είναι το κλειδί για όλες τις πόρτες στη Μέση Ανατολή» αναφέρουν οι Financial Times
Ο Donald Trump θέλησε να συνδέσει την ειρήνη στη Γάζα με την επέτειο της επίθεσης της Hamas και την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δεν επέλεξε τυχαία το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.
Ήθελε να συγχρονίσει την επιτυχία του με τη δεύτερη επέτειο της επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ, καθώς και με την ανακοίνωση του φετινού Νόμπελ Ειρήνης.
«Ο Trump κατέστησε σαφές ότι θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος έως τη δεύτερη επέτειο της επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία προκάλεσε τη σύγκρουση.
Το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο ο Trump επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει, θα ανακοινωθεί επίσης εντός του μήνα», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλούμενο πρώην Ισραηλινό διπλωμάτη που διατηρούσε επαφές με την Ουάσιγκτον εκ μέρους των οικογενειών των ομήρων, σημειώνει: «Από την αρχή, ο Trump καταλάβαινε ότι οι όμηροι είναι το κλειδί για όλες τις πόρτες στη Μέση Ανατολή».
Για να επιτύχει την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να ενεργοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για την περιοχή, ο Trump χρειαζόταν παραχωρήσεις από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu καθώς και ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης