Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία βλέπει ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην ΕΕ μετά τη νίκη Babis στην Τσεχία

Η Ουγγαρία βλέπει ανατροπή των πολιτικών  συσχετισμών στην ΕΕ μετά τη νίκη Babis στην Τσεχία
«Τρεις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) θα έχουν πατριωτικά σκεπτόμενους πρωθυπουργούς στην εξουσία — Viktor Orbán, Robert Fico και Andrej Babiš», είπε ο Péter Szijjártó
Η ευρεία νίκη του κινήματος ANO (Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών), υπό την ηγεσία του Andrej Babiš, στις εκλογές της Τσεχίας δημιουργεί μια εντελώς νέα πολιτική κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι πατριωτικές / συντηρητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος.
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025
Ο Szijjártó εκτίμησε ότι ένας «πατριωτικά σκεπτόμενος πολιτικός» θα μπορούσε τώρα να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης στην Τσεχία.
«Από την άλλη πλευρά, ανατέλλει μια εντελώς διαφορετική πολιτική εποχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση , καθώς τρεις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) θα έχουν πατριωτικά σκεπτόμενους πρωθυπουργούς στην εξουσία — Viktor Orbán, Robert Fico και Andrej Babiš», είπε ο Szijjártó.
Οι Orbán και Babiš είναι οι ιδρυτές της δεξιάς συντηρητικής συμμαχίας κομμάτων Πατριώτες για την Ευρώπη , η οποία αντιμάχεται ιδεολογικά τα φιλελεύθερα δημοκρατικά κόμματα στην ΕΕ και έχει δημιουργήσει μια ομάδα με το ίδιο όνομα Ευρωπαίκό κοινοβούλιο.
Ο Fico δεν είναι επίσημα μέλος των δεξιών συντηρητικών, αλλά συμμερίζεται πολλές από τις απόψεις τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το ANO κέρδισε 34,51% των ψήφων στις εκλογές για την ΚάτωΒουλή της Τσεχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης