Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αναμένει αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες εντός του 2011 η Citi

Δεν αναμένει αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες εντός του 2011 η Citi
Δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να προβούν σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού η FED, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η Bank of Japan εντός του 2011, εκτιμούν σε νέα έκθεσή τους οι αναλυτές της Citi.
Παράλληλα ο οίκος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για το outlook της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας στα επόμενα έτη. Σύμφωνα με τη Citi, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εκτιμάται στο 3,4% το 2011 και στο 3,8% το 2012.
Ο οίκος εμφανίζεται, ωστόσο, αισιόδοξος για τις προοπτικές των αναδυόμενων χωρών, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξή τους θα ξεπεράσει τα επίπεδα άλλων οικονομιών. Η Citi προβλέπει ότι το 2011 η ανάπτυξη των ασιατικών χωρών -εξαιρουμένης της Ιαπωνίας- θα κυμανθεί πέριξ του 7,7%.
Αναφερόμενοι στην κρίση χρέους, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα κυριαρχήσει και στην ατζέντα του 2011.
Ειδική μνεία γίνεται και στον χρυσό, όπου σύμφωνα με τον οίκο, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να βρεθεί εκ νέου σε πλεονεκτική θέση, καθώς «κανείς δεν παρεμβαίνει ή θέτει περιορισμούς στην πορεία της τιμής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης