Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέτει όρους ο Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή): Η Γάζα ανήκει στο παλαιστινιακό κράτος – Ενιαία διοίκηση με διεθνή στήριξη

Θέτει όρους ο Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή): Η Γάζα ανήκει στο παλαιστινιακό κράτος – Ενιαία διοίκηση με διεθνή στήριξη
O Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas τόνισε ότι η κυριαρχία στη Λωρίδα της Γάζας ανήκει στο παλαιστινιακό κράτος και ότι πρέπει να υπάρξει σύνδεση με τη Δυτική Όχθη μέσω παλαιστινιακών θεσμών και ενιαίων δυνάμεων ασφαλείας
Δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas αναφορικά με το σχεδίο ειρήνη του Trump για τη Γάζα.
Ο Abbas δήλωσε τα εξής:
«Η κυριαρχία στη Λωρίδα της Γάζας ανήκει στο Κράτος της Παλαιστίνης και η σύνδεση μεταξύ Δυτικής Όχθης και Γάζας πρέπει να επιτευχθεί μέσω παλαιστινιακών νόμων και κυβερνητικών θεσμών, μέσα από μια παλαιστινιακή διοικητική επιτροπή και ενιαίες παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, στο πλαίσιο ενός ενιαίου συστήματος και νόμου, με την υποστήριξη αραβικών και διεθνών δυνάμεων».
Και πρόσθεσε:
«Η Προεδρία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους αρμόδιους μεσολαβητές και εταίρους για να διασφαλίσει την επιτυχία αυτών των προσπαθειών, οδηγώντας στην επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης που θα τερματίσει την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
Ο Abbas κάλεσε επίσης «τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει την ευθύνη να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει όλα τα μονομερή μέτρα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, με πρώτα τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας και της τρομοκρατίας των εποίκων, τις επιθέσεις σε ιερούς χώρους και την παρακράτηση των παλαιστινιακών φορολογικών εσόδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης