Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leavitt (Λευκός Οίκος): Η κυβέρνηση Trump ακολουθεί απλώς τους νόμους, κακομεταχείριση μεταναστών από Obama και Biden

Leavitt (Λευκός Οίκος): Η κυβέρνηση Trump ακολουθεί απλώς τους νόμους, κακομεταχείριση μεταναστών από Obama και Biden
Η 28χρονη επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας των προκατόχων του Trump, υπήρξε «μια πολύ πιο απάνθρωπη μεταχείριση παράνομων μεταναστών»
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις κατηγορίες του πάπα Λέοντα XIV ότι οι λαθρομετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζονται απάνθρωπα.
«Θα διαφωνήσω ότι υπό αυτή την κυβέρνηση υπάρχει απάνθρωπη μεταχείριση των παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες», απάντησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karoline Leavitt, σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Αντίθετα, η κυβέρνηση Trump προσπαθεί να εφαρμόσει την αμερικανική νομοθεσία «με τον πιο ανθρωπιστικό τρόπο», αντέτεινε η Karoline Leavitt στον πάπα και πρόσθεσε: «Και τηρούμε το νόμο».
Η 28χρονη επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας των προκατόχων του Trump, υπήρξε «μια πολύ πιο απάνθρωπη μεταχείριση παράνομων μεταναστών».
Εξαιτίας των αριθμών ρεκόρ παράνομων μεταναστών κατά τη διάρκεια των προεδριών Obama και Biden, οι λαθρομετανάστες κρατούνταν εν μέρει σε κλουβιά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο πάπας Λέων XIV άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Trump

Νωρίτερα, ο πάπας Λέων XIV, που κατάγεται από το Σικάγο, είχε αναφερθεί σε ερωτήσεις σχετικά με τη συζήτηση για την άμβλωση.
Εκεί, κριτίκαρε τις θέσεις πολλών Ρεπουμπλικάνων.

Και όποιος λέει:

Είμαι κατά της άμβλωσης, αλλά συμφωνώ με την απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών στις ΗΠΑ’ – αμφιβάλλω αν αυτό είναι συμβατό με την προστασία του δικαιώματος στη ζωή.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι αντίπαλοι της άμβλωσης, που παράλληλα υποστηρίζουν τη θανατική ποινή, «δεν μπορούν να είναι πραγματικά υποστηρικτές του δικαιώματος στη ζωή».

Ο πάπας ευλογεί κομμάτι πάγων σε κλιματική εκδήλωση

Όπως ο προκάτοχός του, Φραγκίσκος, ο πάπας Λέων XIV δεσμεύεται εκ μέρους της εκκλησίας για την κλιματική πολιτική. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που συν-διοργάνωσε το Βατικανό με τίτλο «Ανασταίνοντας Ελπίδα για την Κλιματική Δικαιοσύνη», ευλόγησε την Τετάρτη ένα κομμάτι πάγου από παγετώνα.

Πολιτικά βιβλία

«Είθε αυτές οι φωνές ελπίδας να αντηχούν ενωμένα.
Είθε να ακουστούν σε κάθε γωνιά της γης», κήρυξε ο πάπας Λέων.
Το κομμάτι 20.000 ετών πάγου από την Γροιλανδία μεταφέρθηκε στη Ρώμη από έναν καλλιτέχνη και έναν γεωλόγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης