Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολεμοκάπηλη Baerbock (ΟΗΕ) θέλει να στείλει κυανόκρανους στην Ουκρανία

Η πολεμοκάπηλη Baerbock (ΟΗΕ) θέλει να στείλει κυανόκρανους στην Ουκρανία
Τόνισε ότι η βασική προϋπόθεση είναι η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και η ετοιμότητα για διευθέτηση εκ μέρους της Ρωσίας
Η νέα πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Ουκρανία σε συνέντευξή της στη Bild am Sonntag.
Σύμφωνα με την ίδια, τέτοιες ειρηνευτικές αποστολές «είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, και όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
«Αν επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία, αυτή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής. Και αν η πλειοψηφία των κρατών-μελών πει ότι αυτό θα απαιτήσει επίσης τους "κυανόκρανους", τότε αυτό μπορεί, ελπίζουμε, να διασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη», είπε η Baerbock.
Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η βασική προϋπόθεση είναι η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και η ετοιμότητα για διευθέτηση εκ μέρους της Ρωσίας.
«Πρώτα απ’ όλα, αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες πρέπει να γίνουν», δήλωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα η Baerbock ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η θητεία της θα είναι διάρκειας ενός έτους.

5346165610213671132.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης