Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iltalehti (ΜΜΕ Φινλανδίας): Alexander Stubb και Boris Johnson ενεπλάκησαν σε διαμάχη για την Ουκρανία... στο Κίεβο

Iltalehti (ΜΜΕ Φινλανδίας): Alexander Stubb και Boris Johnson ενεπλάκησαν σε διαμάχη για την Ουκρανία... στο Κίεβο
Η διαμάχη προέκυψε σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο, με τον Alexander Stubb να επικαλείται την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τον Boris Johnson να κατηγορεί τον Φινλανδό ηγέτη για αδράνεια και κενά λόγια
Ο Φινλανδός πρόεδρος Alexander Stubb και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, ενεπλάκησαν σε δημόσια διαμάχη σε συνέδριο στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι προοπτικές της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti.
Η διαμάχη προέκυψε σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο, με τον Alexander Stubb να επικαλείται την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τον Boris Johnson να κατηγορεί τον Φινλανδό ηγέτη για αδράνεια και κενά λόγια.
«Δεν θέλω να το πω αυτό ενώπιόν σας, αλλά μία από τις καλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία θα ήταν η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Alexander Stubb .
Ο Alexander Stubb προφανώς εννοούσε ότι ο Boris Johnson ήταν ένας από τους εμπνευστές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός εξέλαβε τα λόγια του Φινλανδού ηγέτη ως προσβολή.
«Κι εσένα σου πήρε πολύ χρόνο», απάντησε ο Boris Johnson, υπενθυμίζοντας στον Φινλανδό ηγέτη την αδράνεια του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων» και την αδυναμία του να λύσει πραγματικά προβλήματα.
Ο Boris Johnson αμφισβήτησε επίσης γιατί ο «συνασπισμός των προθύμων» δεν έστελνε στρατεύματα στην Ουκρανία, δίνοντας στη Ρωσία «βέτο» στο θέμα.
Στις 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συνάντηση του λεγόμενου συνασπισμού των προθύμων, υπό την προεδρία του Βρετανού πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου Macron.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης ανακοίνωσε ότι 26 χώρες δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν «αποτρεπτικές δυνάμεις» στην Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οποιοδήποτε σενάριο ανάπτυξης στρατευμάτων από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης