Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα σκοινιά ο Zelensky: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την πρόταση Trump για επίλυση του Ουκρανικού»

Στα σκοινιά ο Zelensky: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την πρόταση Trump για επίλυση του Ουκρανικού»
Είμαστε έτοιμοι για την πρόταση του προέδρου Trump, διεμήνυσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου
Οι Ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες για την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να οργανωθούν διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky από τον λογαριασμό του στο Telegram.
«Οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για διάλογο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια συνάντηση των ηγετών σε οποιοδήποτε μορφή. <...> Είμαστε έτοιμοι για την πρόταση του προέδρου Trump: τριμερής φόρμα, μετά διμερής ή το αντίθετο. Αλλά πρέπει να είναι οι ηγέτες, όχι τεχνικές ομάδες», έγραψε ο επικεφαλής της χώρας.
Στις 30 Αυγούστου, ο Trump ανακοίνωσε ότι θα γίνει τριμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ Ουάσιγκτον, Μόσχας και Κιέβου, αλλά αμφισβήτησε το αν θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky.
Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να στείλει στρατεύματα ή να χρηματοδοτήσει απευθείας την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα περιοριστεί στην πώληση όπλων στο ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της Ευρώπης.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε ότι η λύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία φαίνεται «η πιο απλή» για τις ΗΠΑ, αλλά η κατάσταση περιπλέχθηκε «λόγω της αμοιβαίας εχθρότητας» στο επίπεδο των αρχηγών κρατών – Putin και Zelensky.
Νωρίτερα, ο Zelensky μίλησε για τα συναισθήματά του μετά τη συνάντηση μεταξύ Putin και Trump στην Αλάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης