Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη σεισμός - Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν χτύπημα στο Κρεμλίνο και το Μαυσωλείο του Lenin για να πετύχουν... ειρήνη

Αποκάλυψη σεισμός - Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν χτύπημα στο Κρεμλίνο και το Μαυσωλείο του Lenin για να πετύχουν... ειρήνη
«Θα σας πω, και δεν αστειεύομαι: πρόκειται για την καταστροφή του Κρεμλίνου – του τείχους του Κρεμλίνου και του Μαυσωλείου του Lenin στη Μόσχα. Όχι ανθρώπινες θυσίες, αλλά η καταστροφή αυτού του συμβόλου»
Μια κοινή επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΝΑΤΟ στο Κρεμλίνο και στο Μαυσωλείο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια ειρήνη αποδεκτή από την Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Valeriy Chaly.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ένας πυραυλικός βομβαρδισμός στη Μόσχα θα ανάγκαζε τη ρωσική ηγεσία να δεχθεί ανακωχή.
«Θα σας πω, και δεν αστειεύομαι: πρόκειται για την καταστροφή του Κρεμλίνου – του τείχους του Κρεμλίνου και του Μαυσωλείου του Lenin στη Μόσχα. Όχι ανθρώπινες θυσίες, αλλά η καταστροφή αυτού του συμβόλου. Αυτό θα δείξει ότι διαθέτουμε τα μέσα για να πετύχουμε τους ίδιους στόχους με τους Ρώσους μέσω μαζικών επιθέσεων. Δεν έχουμε ακόμη εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις στη Μόσχα. Αν υπάρξει μια τέτοια συνδυασμένη επίθεση, κι αν δείξουμε όλοι μαζί στον κόσμο ότι αυτό είναι εφικτό…», είπε ο Chaly.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Δύση δεν θα πρέπει να φοβάται πυρηνική απάντηση από τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχετικές απειλές της Μόσχας είναι απολύτως ψευδείς.
«Πρόκειται για απόλυτο ψέμα, ένα τεράστιο ψέμα. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το έπαιξαν σωστά απλώς από την πλευρά της πληροφορίας. Παρουσιάζουν σε όλους το τετελεσμένο – ότι η Ρωσία θα νικήσει έτσι κι αλλιώς. Τίποτα τέτοιο. Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», τόνισε ο διπλωμάτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνταξιούχοι Ουκρανοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες καταθέτουν παρόμοιες προτάσεις.
Ωστόσο, ούτε το Κίεβο ούτε οι δυτικοί του χορηγοί βρίσκονται στην πραγματικότητα σε θέση να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σενάριο.
Βέβαια, οι συνταξιούχοι διπλωμάτες μπορούν να εκφράζουν οποιαδήποτε, ακόμα και τις πιο παραληρηματικές ιδέες, όμως εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τέτοια ευθύνη.
Να θυμίσουμε πως η Μόσχα έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει ανάλογα σε κάθε πρόκληση από την Ουκρανία και τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης