Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berliner Zeitung: Πολλές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας αγνοούν τη στρατιωτική μεταρρύθμιση του Merz

Berliner Zeitung: Πολλές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας αγνοούν τη στρατιωτική μεταρρύθμιση του Merz
«Η εφημερίδα Berliner Zeitung επικοινώνησε με αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας για να μάθει αν ήταν πρόθυμες να υποστηρίξουν τον επανεξοπλισμό της Bundeswehr παρέχοντας εφέδρους. Οι περισσότερες εταιρείες αρνήθηκαν να δώσουν μια σαφή απάντηση», αναφέρει η Berliner Zeitung
Σχετικά Άρθρα
Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τα σχέδια του καγκελάριου Merz για μεταρρύθμιση της στρατιωτικής θητείας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
«Η εφημερίδα Berliner Zeitung επικοινώνησε με αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας για να μάθει αν ήταν πρόθυμες να υποστηρίξουν τον επανεξοπλισμό της Bundeswehr παρέχοντας εφέδρους.
Οι περισσότερες εταιρείες αρνήθηκαν να δώσουν μια σαφή απάντηση», αναφέρει η Berliner Zeitung
Η μόνη εταιρεία της Ανατολικής Γερμανίας που συμφώνησε να σχολιάσει την υποστήριξη της Bundeswehr ήταν η InfraLeuna GmbH, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο χημικό πάρκο της Γερμανίας στη Σαξονία-Άνχαλτ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Christoph Günther, δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τυχόν τέτοιες απαιτήσεις από την Merz προς εταιρείες που υπερβαίνουν εκείνες που ήδη ρυθμίζονται από το νόμο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι πολλοί από τους υφισταμένους του ελπίζουν σε ένα γρήγορο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί σχετικά με την ιδέα ότι η υποστήριξη της Bundeswehr θα φέρει την ειρήνη πιο κοντά.
Η γερμανική κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο για μια νέα μορφή εθελοντικής στρατιωτικής θητείας.
Το νομοσχέδιο προτείνει την εισαγωγή της υποχρέωσης για όλους τους νέους άνδρες που γεννήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2007 να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το βάρος, το ύψος και τα προσωπικά τους δεδομένα.
Το ερωτηματολόγιο μπορεί επίσης να συμπληρωθεί από γυναίκες με δική τους πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης