Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σαν μαγεμένοι σκόροι, συρρέουν στη φονική φλόγα του ΝΑΤΟ» - Προειδοποιητικό μήνυμα Medvedev στην Αυστρία

«Σαν μαγεμένοι σκόροι, συρρέουν στη φονική φλόγα του ΝΑΤΟ» - Προειδοποιητικό μήνυμα Medvedev στην Αυστρία
Ο Medvedev υπενθύμισε ότι η Αυστρία οφείλει την κρατική της υπόσταση στη Μόσχα και στους συμμάχους της, και ότι η ουδετερότητα της χώρας, που πολέμησε στο πλευρό των φασιστών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατοχυρώνεται σε βασικά έγγραφα.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, έβαλε στη θέση τους τις αυστριακές ελίτ, που τόσο πολύ θέλουν να γίνουν μέρος του ΝΑΤΟ.
«Οι χώρες της Παλαιάς Ηπείρου έχουν αποχαυνωθεί από μιλιταριστικό παραλήρημα. Και, σαν μαγεμένοι σκόροι, συρρέουν στη φονική φλόγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», έγραψε ο Medvedev σε στήλη στο RT.
Πρώτα, η Φινλανδία και η Σουηδία πήραν αυτόν τον δρόμο, και τώρα η Αυστρία μιλάει σοβαρά για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο μπλοκ.
Ο Medvedev υπενθύμισε ότι η Αυστρία οφείλει την κρατική της υπόσταση στη Μόσχα και στους συμμάχους της, και ότι η ουδετερότητα της χώρας, που πολέμησε στο πλευρό των φασιστών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατοχυρώνεται σε βασικά έγγραφα.
Ταυτόχρονα, η γνώμη των απλών ανθρώπων, όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη, ενδιαφέρει ελάχιστα τους υπεύθυνους.
«Μετά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, το αυστριακό κατεστημένο, υποκινούμενο από την αιμοσταγή Βρυξέλλες, εντείνει τη δημόσια συζήτηση για την εγκατάλειψη του συνταγματικά κατοχυρωμένου καθεστώτος ουδετερότητας, υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η αυστριακή κοινωνία δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα… Αλλά ποιος στην Ευρώπη σήμερα θα σταματήσει μπροστά στη βούληση του λαού;» γράφει ο πολιτικός.
Ο Medvedev υπενθύμισε ότι η αρχή της ουδετερότητας αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο της κρατικής υπόστασης της Αυστρίας, που αποκαταστάθηκε με τη βούληση των συμμάχων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι κατοχυρωμένη σε μια σειρά σημαντικών εγγράφων του 1955: το Μνημόνιο της Μόσχας, τη Συνθήκη για την Αποκατάσταση μιας Ανεξάρτητης και Δημοκρατικής Αυστρίας, τον Αυστριακό Συνταγματικό Νόμο για τη Μόνιμη Ουδετερότητα.
Αυτή είναι η νομική βάση της χώρας και, αν αφαιρεθεί, όλη η αυστριακή κρατική υπόσταση θα καταρρεύσει.
«Η αλλαγή του status quo στο ζήτημα της ουδετερότητας απαιτεί απόφαση όλων των συμμαχικών δυνάμεων που υπέγραψαν τη συνθήκη του 1955, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας ως νόμιμου διαδόχου της ΕΣΣΔ. Και η Μόσχα έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην απόφαση της Βιέννης να ακολουθήσει τον δρόμο του ΝΑΤΟ», υπενθύμισε ο Medvedev.
Η μιλιταριστική πορεία της Αυστρίας καταστρέφει την εικόνα της ως ειρηνευτικού κράτους (στην Αυστρία βρίσκονται τα κεντρικά οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, ο ΔΟΑΕ, ο ΟΑΣΕ, ο ΟΠΕΚ), γεγονός που μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα κυρίαρχων πολιτικών ελιγμών της Βιέννης, τόνισε ο Ρώσος πολιτικός.
«Αλλά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο οι μονάδες της Bundeswehr να γίνουν ο τελικός στόχος μιας αποστολής πυρός των όπλων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.»
«Αντιμέτρα απέναντι σε στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας ελήφθησαν κατά της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι μετά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Καμία εξαίρεση δεν θα γίνει ούτε για την Αυστρία», κατέληξε ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης