Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετανόητοι τρομοκράτες οι Ουκρανοί - Η FSB απέτρεψε επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Αμετανόητοι τρομοκράτες οι Ουκρανοί - Η FSB απέτρεψε επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας
Εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε όχημα μάρκας Chevrolet Volt, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός
Η ρωσική FCB ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια που ετοίμαζαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε όχημα μάρκας Chevrolet Volt, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
Σύμφωνα με το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FCB, συνελήφθησαν άτομα που είχαν εμπλακεί στη μεταφορά του οχήματος στη Ρωσία.

Το σχέδιο μεταφοράς του εκρηκτικού οχήματος

Όπως επισημαίνεται, το όχημα εισήλθε στη Ρωσία από την Ουκρανία μέσω διαδρομής που περιελάμβανε διάφορες χώρες. Στη συνέχεια πέρασε τα ρωσο-γεωργιανά σύνορα από το διεθνές σημείο διέλευσης Verkhniy Lars στη Βόρεια Οσετία. Σχεδιαζόταν να μεταφερθεί με ειδικό όχημα-μεταφορέα στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στη συνέχεια να παραδοθεί σε άλλον οδηγό, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει την αποστολή του, θα κατευθυνόταν προς την Κριμαία μέσω της Γέφυρας. Ο τελευταίος θα μετατρεπόταν, εν αγνοία του, σε βομβιστή-καμικάζι.

Προηγούμενη απόπειρα το 2025

Η FSB υπογράμμισε ότι αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια απόπειρα το 2025. Στις 2 Απριλίου, στις λευκορωσο-πολωνικές εγκαταστάσεις ελέγχου της Brest, οι λευκορωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μικρολεωφορείο που μετέφερε περισσότερα από 500 κιλά συνθετικών εκρηκτικών. Και σε εκείνη την περίπτωση ο οδηγός δεν γνώριζε τον ρόλο του και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως άθελος καμικάζι.
Με βάση τα νέα στοιχεία, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται έρευνα.
Η FSB τόνισε ότι όλοι οι οργανωτές και συνεργοί θα τιμωρηθούν αυστηρά, σύμφωνα με τον νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης