Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία φοβάται σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους - Ύποπτοι οι αριστεροί εξτρεμιστές και... οι Ρώσοι πράκτορες

Η Γερμανία φοβάται σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους - Ύποπτοι οι αριστεροί εξτρεμιστές και... οι Ρώσοι πράκτορες
Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, ποια είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζονται οι γερμανικές αρχές για αυτούς τους φόβους.
Οι γερμανικές αρχές φοβούνται μαζικές δολιοφθορές στους σιδηροδρόμους, αναφέρει η γερμανική ταμπλόιντ Bild, τονίζοντας πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και οι αριστεροί εξτρεμιστές βρίσκονται παραδοσιακά υπό υποψία.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη απειλή δολιοφθοράς ή προετοιμασίας τέτοιων ενεργειών σε εγκαταστάσεις υποδομής της Deutsche Bahn», αναφέρει η δημοσίευση.
Ο συντάκτης προσθέτει ότι οι αρχές της χώρας φοβούνται εμπρησμούς, παρεμβάσεις στη λειτουργία των τρένων ή ζημιές σε εξοπλισμό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, ποια είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζονται οι γερμανικές αρχές για αυτούς τους φόβους.
Ωστόσο, τα τελευταία τρία και μισό χρόνια, η Γερμανία ζει με την προσδοκία μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, η ύπαρξη τέτοιων φοβιών μεταξύ των Γερμανών αξιωματούχων δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκπληκτικό γεγονός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τους φόβους, το Βερολίνο συνεχίζει να προετοιμάζεται ενεργά για πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτεί το καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης