Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομερή αποκάλυψη - Η Ρωσία διαγράφει τα χρέη των χωρών του Παγκόσμιου Νότου, για να φέρει πιο κοντά τον πολυπολικό κόσμο

Τρομερή αποκάλυψη - Η Ρωσία διαγράφει τα χρέη των χωρών του Παγκόσμιου Νότου, για να φέρει πιο κοντά τον πολυπολικό κόσμο
Τα τελευταία 20 χρόνια, η ρωσική ηγεσία έχει διαγράψει χρέη άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς χώρες της Αφρικής
Η Ρωσία διαγράφει τα χρέη των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία μαζί τους, όπως αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, Konstantin Kosachev.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία» των χρεών δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης.
«Τότε, η χώρα μας παρείχε αντίστοιχη βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες με τη μορφή τέτοιων μη επιστρεπτέων δανείων, κατανοώντας ότι ήταν μια μορφή πληρωμής για τη σωστή ιδεολογική επιλογή», εξήγησε ο Kosachev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τότε οι σοβιετικές αρχές διέθεσαν χρήματα σε άλλες χώρες και ήξεραν ότι αυτά τα χρήματα δεν θα επέστρεφαν στην οικονομία.
Ο γερουσιαστής τόνισε ότι αυτό ακριβώς συνέβη.
Τα τελευταία 20 χρόνια, η ρωσική ηγεσία έχει διαγράψει χρέη άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς χώρες της Αφρικής.
Ο Kosachev δεν διευκρίνισε ποιες χώρες ακριβώς έλαβαν αυτά τα χρήματα.
Στις 1 Αυγούστου, το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών διέγραψε τα χρέη 28 ρωσικών περιοχών από δημοσιονομικά δάνεια, συνολικού ύψους 58,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι το ποσό της διαγραφής αντιστοιχεί στο ποσό των χρημάτων που έχουν κατανεμηθεί σε αυτές τις περιοχές για το 2024 σε εγκεκριμένους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης