Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το NATO βάζει εκ νέου στο μάτι το Kaliningrad - Bühler (Γερμανός στρατηγός): Θα χτυπήσουμε χωρίς δισταγμό

Το NATO βάζει εκ νέου στο μάτι το Kaliningrad - Bühler (Γερμανός στρατηγός): Θα χτυπήσουμε χωρίς δισταγμό
Δηλώσεις περί χτυπημάτων στο Kaliningrad πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα από δυτικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Το ΝΑΤΟ θα χτυπήσει άμεσα και χωρίς δισταγμό το Kaliningrad και τη Λευκορωσία σε περίπτωση «επίθεσης» της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής δήλωσε έκανε ο Γερμανός στρατηγός της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις), Erhard Bühler.
Σύμφωνα με τον Bühler, η Ρωσία έχει αρχίσει από το 2017 να αναπτύσσει διάφορα οπλικά συστήματα στην περιοχή του Kaliningrad, μεταξύ των οποίων:
1. αντιαεροπορικοί πύραυλοι,
2. βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς,
3. αντιπλοϊκοί πύραυλοι,
4. καθώς και πυραύλους Iskander, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Ο στρατηγός ισχυρίζεται ότι σκοπός της Μόσχας είναι να εμποδίσει τη μεταφορά δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες σε περίπτωση πολέμου.
«Με μια τέτοια απειλή από το Kaliningrad, με αυτό το οπλοστάσιο, είναι απίθανο να μπορέσουν να φτάσουν αεροσκάφη ή πλοία στις Βαλτικές. Επιπλέον, δημιουργείται δυναμικό κλιμάκωσης με πυρηνικούς πυραύλους», τόνισε ο Bühler.
Ο ίδιος προσπάθησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επιτεθεί πρώτο, αλλά θα αντιδράσει μόνο σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.
Παρόλα αυτά, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο χτυπήματος σε ρωσικούς στόχους, ακόμη και εντός ρωσικού εδάφους, ως δικαιολογημένο αμυντικό πλήγμα.
«Η άμυνα των Βαλτικών δεν σημαίνει ανεκτικότητα σε επίθεση. Αντίθετα, πρέπει να διατηρούμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Bühler δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρήσει ισχυρή παρουσία στις Βαλτικές, ενώ επανέλαβε ότι η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει πως:
«Εάν επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής, το ΝΑΤΟ θα πλήξει αμέσως στόχους πέρα από τα σύνορα – και φυσικά στο Kaliningrad».
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δηλώσεις περί χτυπημάτων στο Kaliningrad πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα από δυτικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Παράλληλα, έχει καταγραφεί αυξημένη δραστηριότητα αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της ρωσικής περιοχής.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης