Με επιτυχία ολοκλήρωσε την έκδοση ομολόγων στην ηπειρωτική Κίνα, σε κινεζικό νόμισμα (γνωστά ως panda bonds), η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, συγκεντρώνοντας 2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ).
Πρώτη έκδοση από τραπεζικό όμιλο με έδρα τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Επενδυτών στη Χρηματαγορά της Κίνας (NAFMII) στις 28 Ιουλίου, πρόκειται για την πρώτη φορά που τραπεζικός όμιλος με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρά σε τέτοια έκδοση στην κινεζική ενδοχώρα.
Τα ομόλογα διατέθηκαν μέσω της διατραπεζικής αγοράς ομολόγων της Κίνας, προσφέροντας νέες δυνατότητες πρόσβασης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα ομόλογα έχουν πενταετή διάρκεια και προσφέρουν επιτόκιο 1,98%, γεγονός που θεωρείται ανταγωνιστικό. Η έκδοση προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από Κινέζους επενδυτές, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη σημασία των panda bonds ως εργαλείο διεθνούς χρηματοδότησης.
Ενίσχυση της αγοράς και διαφοροποίηση επενδυτικής βάσηςΗ Morgan Stanley, με αυτή την κίνηση, στοχεύει στη διεύρυνση και διαφοροποίηση της επενδυτικής της βάσης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NAFMII.
Η επιτυχία της έκδοσης ενισχύει την τάση για περισσότερη συμμετοχή διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην κινεζική αγορά, η οποία συνεχώς ανοίγει προς το εξωτερικό.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών