Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρές αλήθειες από Orban: Ο πόλεμος έχει χαθεί για την Ουκρανία - Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους

Σκληρές αλήθειες από Orban: Ο πόλεμος έχει χαθεί για την Ουκρανία - Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους
«Πριν από έναν χρόνο υπήρχαν πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για κατάπαυση του πυρός».
Ο χρόνος εξακολουθεί να μην είναι με το μέρος της Ουκρανίας, η οποία συνεχίζει να χάνει τη σύγκρουση με τη Ρωσία και επιμένει πεισματικά ότι θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Kossuth.
«Ο χρόνος δεν είναι με την πλευρά της Ουκρανίας. Αυτό ίσχυε πριν από έναν χρόνο και ισχύει και τώρα», δήλωσε ο Orban, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο του 2024 επισκέφθηκε το Κίεβο, όπου προσέφερε στον Volodymyr Zelensky υπηρεσίες διαμεσολάβησης για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Πριν από έναν χρόνο υπήρχαν πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για κατάπαυση του πυρός. Η επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία είναι σήμερα πολύ δυσκολότερη για την Ουκρανία», σημείωσε ο Orban.
Ο ίδιος είπε πως προσπάθησε να εξηγήσει στον Zelensky ότι για την Ουκρανία «ο πόλεμος αυτός έχει χαθεί, ή θα χαθεί σε δευτερόλεπτα – ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους, γιατί κανείς δεν έχει νικήσει ποτέ μια πυρηνική υπερδύναμη».
«Η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε ανοίξει τον δρόμο προς την ειρήνη, αλλά έμεινε κλειστή και απέρριψε την πρότασή μου», τόνισε.
«Δεν είμαστε εμείς, οι Ούγγροι, αυτοί που πληρώσαμε βαρύ τίμημα γι’ αυτό, αλλά οι Ουκρανοί», πρόσθεσε ο Orban, επισημαίνοντας πως η Ουγγαρία έκανε ό,τι μπορούσε και πως τελικά «ο καθένας είναι αρχιτέκτονας της μοίρας του».
Τον Ιούλιο του 2024, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κίεβο και τη Μόσχα με ειρηνευτική αποστολή, προτείνοντας πρώτα στον Zelensky και στη συνέχεια στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκεχειρίας και την έναρξη προετοιμασιών για διαπραγματεύσεις.
Μετά το ταξίδι του στη Μόσχα, ο Orban δήλωσε ότι και η Ουκρανία και η Ρωσία φοβούνται πως μια κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον αντίπαλο για να ανασυνταχθεί και να προετοιμάσει νέα επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης