Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτοκτονικοί ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Rutte απειλεί με κυρώσεις Κίνα και Ινδία για να «χτυπήσει» τη Ρωσία

Αυτοκτονικοί ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Rutte απειλεί με κυρώσεις Κίνα και Ινδία για να «χτυπήσει» τη Ρωσία
Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να βρει τους απαραίτητους πόρους για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mark Rutte προειδοποίησε σήμερα (15/7) την Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία για κυρώσεις, εάν συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τη Ρωσία.
Η δήλωση του «γερακιού» (πρώην πρωθυπουργού της Ολλανδίας) έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με γερουσιαστές στο αμερικανικό Κογκρέσο, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και την απειλή για την επιβολή «σκληρών» δευτερογενών δασμών 100% σε όσους συνεχίζουν να αγοράζουν ρωσικά αγαθά, αν δεν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία εντός 50 ημερών.

Επίσης, ο Rutte ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να βρει τους απαραίτητους πόρους για να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα βρεθεί στην ισχυρότερη δυνατή θέση όταν ξεκινήσουν μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να στηριχθεί η Ουκρανία στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, με τρόπο που να ενισχύει τη διαπραγματευτική της ισχύ».
Αναγνώρισε ωστόσο πως ορισμένες λεπτομέρειες, όπως η αποστολή όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς, δεν έχουν ακόμη συζητηθεί αλλά βρίσκονται υπό επεξεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης