Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο DAX στο -0,4% - Το βλέμμα σε δασμούς και εταιρικά αποτελέσματα

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο DAX στο -0,4% - Το βλέμμα σε δασμούς και εταιρικά αποτελέσματα
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την ημέρα στο -0,37%
(upd) Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη (15/7) οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην έναρξη της νέας περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων και την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.
Ο Donald Trump αιφνιδίασε τις αγορές στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώνοντας επιβολή δασμών 30% στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ισχύ από την 1η Αυγούστου.
Πρόκειται για τη συνέχεια ενός γενικευμένου προστατευτισμού που έχει ήδη επεκταθεί σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Καναδά και Βραζιλία, εγείροντας ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.
Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίζονται πλέον πιο ψύχραιμοι απέναντι σε τέτοιες απειλές και εστιάζουν στις εταιρικές επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου και στις πιθανές επιπτώσεις της γεωοικονομικής αστάθειας στην κερδοφορία.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης, τα στοιχεία του δείκτη ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιούλιο, καθώς και τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης για τον Μάιο, τα οποία θα δώσουν ενδείξεις για τη δυναμική της οικονομίας της περιοχής.

Ωστόσο, η κύρια εστίαση είναι στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Ιούνιο. Αναμένεται αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση (έναντι 0,1% τον Μάιο), ενώ ο ετήσιος δείκτης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 2,6% από 2,4%.
Τα στοιχεία θα προσφέρουν ενδείξεις για την επόμενη κίνηση της Federal Reserve σχετικά με τα επιτόκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την ημέρα στο -0,37% και τις 544,95 μονάδες (κέρδη 1% για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,42% στις 24.060,29 μονάδες και υποχώρησε από τα επίπεδα - ρεκόρ, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 8.938,32 μονάδες.

Το κλείσιμο στους υπόλοιπους δείκτες:


kleisimo_85.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης