Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Διασώθηκε ο Έλληνας του «Eternity C» - Κολυμπούσε 48 ώρες

Ερυθρά Θάλασσα: Διασώθηκε ο Έλληνας του «Eternity C» - Κολυμπούσε 48 ώρες
Κανένα πολεμικό πλοίο της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ δεν βρέθηκε στο σημείο
Σχετικά Άρθρα
Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/7) εντοπίστηκε από διασώστες της Diaplous και της Ambrey σώος στην Ερυθρά Θάλασσα ο Έλληνας επικεφαλής της ομάδας των ένοπλων φρουρών που επέβαιναν στο ETERNITY C, το ελληνόκτητο πλοίο που δέχτηκε επίθεση από αντάρτες Houthis το μεσημέρι της Δευτέρας 8/7.
Εντοπίστηκε μαζί με ακόμα τρεις ναυτικούς, εξαντλημένος και αφυδατωμένος, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου έχοντας περάσει σχεδόν 48 ώρες στο νερό.
Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έκτοτε παραμένουν στο διασωστικό πλοίο, με τις πληροφορίες του Σκάι να αναφέρουν ότι αναμένεται η μεταφορά τους στη Σαουδική Αραβία για προληπτική νοσηλεία.
Ο Βαγγέλης Σταρίδας, όπως είναι το όνομα του Έλληνα φρουρού, εργάζεται στην εταιρεία Sea Guardian και έπεσε τελευταίος στη θάλασσα μαζί με τον Φιλιππινέζο πλοίαρχο του Eternity C το βράδυ της Τρίτης 9/7 μετά από δεύτερη επίθεση των Houthis με πυραύλους, η οποία επιτάχυνε τη βύθιση του πλοίου.

Συνολικά, έχουν διασωθεί 10 ναυτικοί, έξι έχουν περισυλλεγεί και βρίσκονται στα χέρια των Houthis, τέσσερις θεωρούνται νεκροί και ακόμα πέντε αγνοούμενοι.

Κανένα πολεμικό πλοίο της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ δεν βρέθηκε στο σημείο για να συνδράμει.

Από την έναρξη των επιθέσεων τους, το Νοέμβριο του 2023 οι αντάρτες της Υεμένης έχουν χτυπήσει 70 πλοία, έχουν βυθίσει τέσσερα, ενώ από τις επιθέσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον επτά ναυτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης