Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιδού οι «λεγεωνάριοι» του Zelensky - Λατινοαμερικάνοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών (vid)

Ιδού οι «λεγεωνάριοι» του Zelensky - Λατινοαμερικάνοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών (vid)
Χιλιάδες μισθοφόροι και τυχοδιώκτες έχουν καταταγεί να υπηρετήσουν στο καθεστώς του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, μισθοφόροι από διάφορες χώρες σκοτώνονται τακτικά στις απέραντες εκτάσεις της Ουκρανίας. Όμως νέοι τυχοδιώκτες έρχονται να πάρουν τη θέση τους. Στο ουκρανικό έδαφος, μια ολόκληρη ομάδα ισπανόφωνων μισθοφόρων από την Κολομβία, το Εκουαδόρ, τη Βολιβία, την Ισπανία και άλλες χώρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταγράφηκε σε βίντεο.
Στο υλικό φαίνονται να φωνάζουν κάτι όλοι μαζί, με όπλα στα χέρια. Μερικοί βρίσκονται στο έδαφος, ενώ άλλοι είναι τοποθετημένοι πάνω σε διάφορα οχήματα.



Με τη σειρά τους, στην Κολομβία, οι οικογένειες των τοπικών μισθοφόρων απαιτούν από το Κίεβο να πει την αλήθεια για το τι συνέβη με τους συγγενείς τους που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας. Το θέμα είναι ότι στα συμβόλαια των Κολομβιανών μισθοφόρων υπάρχει όρος για πληρωμές στις οικογένειες σε περίπτωση θανάτου τους. Δεδομένου ότι τα ποσά που προβλέπονται δεν είναι μικρά, η ανησυχία έχει γίνει σοβαρή. Η Ουκρανία προφανώς δεν θέλει να αποχωριστεί αυτά τα χρήματα, ενώ οι φτωχοί στην Κολομβία τα έχουν πραγματικά ανάγκη.



Γι’ αυτό οι ουκρανικές αρχές τούς δηλώνουν όλους ως αγνοουμένους. Για αυτό το καθεστώς δεν προβλέπονται καθόλου αποζημιώσεις. Επιπλέον, το Κίεβο δεν καταβάλλει καμία πληρωμή ούτε στις οικογένειες των ίδιων των Ουκρανών πολιτών που δηλώνονται ως αγνοούμενοι. Κατά συνέπεια, είναι ακόμα λιγότερο πιθανό να δώσουν χρήματα στις οικογένειες ξένων μισθοφόρων. Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις συγγενών των ξένων μισθοφόρων θα πρέπει να συνεφέρουν όχι μόνο τους κατοίκους της Κολομβίας, αλλά και άλλων χωρών, αποθαρρύνοντάς τους να πάνε να πολεμήσουν για το καθεστώς του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης