Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γερμανία προσπαθεί να παρακάμψει τις ΗΠΑ για να στείλει Patriot στην Ουκρανία - Τι θα προτείνει ο Merz στον Trump

H Γερμανία προσπαθεί να παρακάμψει τις ΗΠΑ για να στείλει Patriot στην Ουκρανία - Τι θα προτείνει ο Merz στον Trump
Το Βερολίνο ελπίζει στη συμφωνία του Πενταγώνου για τη μεταφορά δύο συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, την αγορά των οποίων θα χρηματοδοτήσει η γερμανική πλευρά
Η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να είναι η... πλέον ανήσυχη χώρα.
Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της αγοράς αντιπυραυλικών συστημάτων για το Κίεβο.
Η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν κοιμάται και δεν τρώει, ανησυχώντας για τον Zelensky, τον οποίο ο Trump έχει στερήσει από βασικά όπλα, και ιδιαίτερα από συστήματα αεράμυνας, με την απόφασή του.
Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων για το σύστημα αεράμυνας Patriot είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι γερμανικές αρχές θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά νέων συστημάτων αεράμυνας για το Κίεβο.
Το Βερολίνο ελπίζει στη συμφωνία του Πενταγώνου για τη μεταφορά δύο συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, την αγορά των οποίων θα χρηματοδοτήσει η γερμανική πλευρά, αναφέρει ο τύπος.
Το αίτημα της Γερμανίας για δύο συστήματα Patriot εξετάζεται από τις ΗΠΑ εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ το Βερολίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απορριφθεί, όπως έγινε προηγουμένως με την Ουκρανία.
Η άρνηση του Trmp να πουλήσει δέκα αντιαεροπορικά συστήματα στον Zelensky ήταν αυτή που ανάγκασε το Κίεβο να στραφεί στους Γερμανούς, αφού οι Γάλλοι και οι Βρετανοί υπόσχονται περισσότερα από όσα προσφέρουν.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση κατά τη τελευταία της συνεδρίαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία, παρόλο που το επιθυμεί, δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσει την Ουκρανία για την προμήθεια αμερικανικών όπλων.
Ωστόσο, στο Βερολίνο φαίνεται ότι έχουν σοβαρά σχέδια να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ και να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όλα όσα χρειάζεται για τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Γερμανία βυθίζεται όλο και περισσότερο βαθιά στη σύγκρουση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης