Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαινόμενη Zakharova (Ρωσία) για συνομιλία Putin - Macron: Να μας πει η Γαλλία γιατί μας μιλά τώρα…

Μαινόμενη Zakharova (Ρωσία) για συνομιλία Putin - Macron: Να μας πει η Γαλλία γιατί μας μιλά τώρα…
Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έβαλαν μπροστά τους μια πόρτα και κρύφτηκαν πίσω από αυτή σχολίασε η Maria Zakharova
Να πει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τώρα και όχι νωρίτερα να συνομιλήσει με τη Ρωσία κάλεσε την Γαλλία η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Κληθείσα να σχολιάσει την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι Putin και Macron, η Zakharova μιλώντας στο ραδιόφωνο Sputnik παρέπεμψε για τις δέουσες εξηγήσεις… στο Παρίσι.
«Βλέπω ότι ο πρέσβης της Γαλλίας κατά την άφιξή του άρχισε να δίνει συνεντεύξεις, τουλάχιστον προσπαθεί να το κάνει.
Νομίζω, γιατί όχι, μπορεί επίσης να σχολιάσει.
Καταλαβαίνετε, όταν ξεκινούν οι κατηγορίες εναντίον της χώρας μας, όταν αρχίζουν οι δηλώσεις ότι ποτέ δεν θα μιλήσουν μαζί μας, ότι πρέπει να μας «απομονώσουν»… σε αυτά είναι ειδικοί.
Λοιπόν, ορίστε, υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός, παρακαλώ σχολιάστε το από τη γαλλική πλευρά.
Πείτε μας τα κίνητρα.
Πείτε μας γιατί τώρα και όχι τότε.
Πείτε μας γιατί πριν μιλούσαν για άλλα πράγματα, γιατί δεν υποστήριζαν πολιτικές επαφές» υπογράμμισε η Zakharova, αναφέροντας πως το ίδιο αίτημα μπορεί να διατυπωθεί και στις πρεσβείες άλλων κρατών του ΝΑΤΟ.
«Μόλις είχαν μια σειρά εκδηλώσεων, τις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και πάλι συμφώνησαν να μας «κρατήσουν υπό έλεγχο», να μας «κρατήσουν πίσω», να μας «περιορίσουν».
Ξέρετε, έχω την εντύπωση, όταν τους κοιτάζω, … υπήρχε ένα κινούμενο σχέδιο για τα τρία μικρά γουρουνάκια, ξέρετε, όταν τους φύσηξε ο λύκος και εκείνα κρύφτηκαν πίσω από την πόρτα… ήταν αστείο.
Μόνο που στο κινούμενο σχέδιο ο λύκος φύσηξε, ενώ τώρα κανείς δεν φυσάει… οι δυτικές χώρες οι ίδιες έβαλαν την πόρτα μπροστά τους, οι ίδιες κρύφτηκαν πίσω της και οι ίδιες νομίζουν ότι είναι επικίνδυνα, ενώ εκείνοι είναι ασφαλείς.
Είναι μια επινοημένη στρατηγική» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης