Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merz (Γερμανία): Η Ευρώπη έκανε λάθος που δεν άκουσε τις χώρες της Βαλτικής

Merz (Γερμανία): Η Ευρώπη έκανε λάθος που δεν άκουσε τις χώρες της Βαλτικής
Μιλώντας ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Γερμανός ηγέτης τόνισε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να καταστήσει την Bundeswehr (γερμανικός στρατός) τον ισχυρότερο στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει συγκεκριμένα σχέδια ή χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Merz, παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, και κυρίως η Γερμανία, διέπραξαν σοβαρό λάθος όταν αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των κρατών της Βαλτικής για τις αυξανόμενες απειλές από τη Ρωσία.
Μιλώντας ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Γερμανός ηγέτης τόνισε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να καταστήσει την Bundeswehr (γερμανικός στρατός) τον ισχυρότερο στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει συγκεκριμένα σχέδια ή χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου.
«Για πολύ καιρό, εμείς στη Γερμανία δεν ακούγαμε τις προειδοποιήσεις των γειτόνων μας στη Βαλτική για τις πολιτικές της Ρωσίας. Έχουμε αναγνωρίσει αυτό το λάθος. Δεν υπάρχει επιστροφή. Και γι’ αυτό το επαναλαμβάνω: η ασφάλεια της Λιθουανίας είναι και ασφάλεια της Γερμανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Merz.
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η σύνοδος του ΝΑΤΟ αναμένεται να είναι ιστορικής σημασίας, καθώς οι σύμμαχοι προτίθενται να ενισχύσουν τις αμυντικές τους επενδύσεις — όχι μόνο για την προστασία των ίδιων των κρατών-μελών, αλλά και για τη συνολική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νωρίτερα, ο Merz είχε δηλώσει ότι πιστεύει στη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Ουκρανία τελικά θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης