Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Το Ισραήλ επιτέθηκε γιατί το Ιράν θα κατασκεύαζε 10 ατομικές βόμβες και 2.000 πυραύλους

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Το Ισραήλ επιτέθηκε γιατί το Ιράν θα κατασκεύαζε 10 ατομικές βόμβες και 2.000 πυραύλους
Σύμφωνα με τον Tajani η απόφαση για χτύπημα συζητήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Saar σε προσωπική τους συνομιλία
Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν με βάση πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη σε έξι μήνες θα κατασκεύαζε 10 ατομικές βόμβες και 2.000 πυραύλους δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον Tajani η απόφαση για χτύπημα συζητήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Saar σε προσωπική τους συνομιλία.
Τέτοιες εξελίξεις αποτελούν υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ, ολόκληρη την περιοχή και τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Tajani.
Τα στοιχεία των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαιώνονται από την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), πρόσθεσε.
Στις 12 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΑΕ ενέκρινε ψήφισμα ότι το Ιράν δεν συμμορφώνεται με τις πυρηνικές του υποχρεώσεις.
Το έγγραφο αναφέρει ότι το Ιράν δεν έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά ειρηνικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης