Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ορθόδοξη Ρωσία»: Να διακοπεί το διαδίκτυο για τα... άτεκνα ζευγάρια τη νύχτα

«Ορθόδοξη Ρωσία»: Να διακοπεί το διαδίκτυο για τα... άτεκνα ζευγάρια τη νύχτα
Ρώσος βουλευτής προτείνει να απενεργοποιείται το Διαδίκτυο τη νύχτα για νέες οικογένειες χωρίς παιδιά
Ο Mikhail Ivanov, βουλευτής της Περιφερειακής Δούμας του Μπριάνσκ και πρόεδρος του κινήματος «Ορθόδοξη Ρωσία», πρότεινε να περιορίζεται η πρόσβαση στο Διαδίκτυο τις νυχτερινές ώρες για νεαρά ζευγάρια χωρίς παιδιά, με στόχο την ενίσχυση της οικογενειακής ζωής και της δημογραφικής σταθερότητας. Την πρότασή του ανέπτυξε στη ρωσική έκδοση Abzats.
«Το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε μια νέα μορφή εθισμού, η οποία διαβρώνει τα θεμέλια της οικογένειας», δήλωσε ο βουλευτής. «Αντί οι νέοι να επικοινωνούν ουσιαστικά, να χτίζουν σχέσεις και να σκέφτονται την τεκνοποίηση, σπαταλούν ώρες μπροστά στις οθόνες παρακολουθώντας σειρές, παίζοντας παιχνίδια ή σκρολάροντας ατέλειωτα στις ροές τους».
Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν προτείνει μια γενικευμένη απαγόρευση, αλλά έναν νυχτερινό περιορισμό, ενδεικτικά από τις 11:00 μ.μ. έως τις 2:00 π.μ. Κατά τη γνώμη του, αυτό το μέτρο θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών και στην προώθηση μιας πιο συνειδητής στάσης απέναντι στη δημιουργία οικογένειας.
Ο Ιvanov κάλεσε, επίσης, τους οικογενειακούς ψυχολόγους να αναλάβουν ρόλο καθοδήγησης, ενημερώνοντας τα νέα ζευγάρια για τη σημασία της ανθρώπινης επαφής και της ψυχικής σύνδεσης. «Δεν ζητάμε απόλυτο έλεγχο. Όμως όταν οι νέοι περνούν τις νύχτες μιλώντας στα τηλέφωνά τους αντί μεταξύ τους, αυτό είναι μια πορεία χωρίς προοπτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Mikhail Ivanov, προτείνει συντηρητικά μέτρα. Στο παρελθόν, έχει ζητήσει την απαγόρευση της πώλησης τσαγιού κάνναβης, ενώ έχει προειδοποιήσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να αποφεύγουν τη χρήση συμβόλων θανάτου — όπως κρανία, ζόμπι και σκελετοί — σε ρούχα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης