Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Bloomberg: Τέλος η πίεση του Trump προς την Κίνα για παρέμβαση στην Ουκρανία

Βόμβα Bloomberg: Τέλος η πίεση του Trump προς την Κίνα για παρέμβαση στην Ουκρανία
Η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να εστιάσει αποκλειστικά σε διμερή ζητήματα με το Πεκίνο, υποβαθμίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, αποφάσισε να μην ασκήσει περαιτέρω πίεση προς την Κίνα για τη στήριξή της προς τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να εστιάσει αποκλειστικά σε διμερή ζητήματα με το Πεκίνο, υποβαθμίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ως προτεραιότητα στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «πρόκειται για μια στροφή από τη μακροχρόνια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και της G7, που χαρακτήριζαν την Κίνα βασικό υποστηρικτή των στρατιωτικών ενεργειών της Ρωσίας».
Ένας από τους συνομιλητές του πρακτορείου εξήγησε ότι η αλλαγή πολιτικής οφείλεται στην πρόθεση της ομάδας του Λευκού Οίκου να απομακρυνθεί από τη βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής του προκατόχου του Trump, Joe Biden, ο οποίος αντιμετώπιζε όλες τις σχέσεις με ξένες κυβερνήσεις μέσα από το πρίσμα της ουκρανικής κρίσης.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, ο Trump είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να ζητήσει από την κινεζική κυβέρνηση να βοηθήσει στην επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.
Ο ίδιος εκτίμησε πως το Πεκίνο θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι μπορεί να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς μια διευθέτηση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης