Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το μνημόνιο μας στοχεύει στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ρωσία: Το μνημόνιο μας στοχεύει στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Οι προτάσεις μας στοχεύουν στην είσοδο στην τροχιά μιας βιώσιμης επίλυσης είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Το μνημόνιο για την επίλυση στην Ουκρανία που πρότεινε η Μόσχα στοχεύει στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Το θέμα της επίλυσης είναι εξαιρετικά περίπλοκο, αποτελείται από μεγάλο αριθμό αποχρώσεων» είπε ο Peskov.
«Είδατε το κείμενο του σχεδίου μνημονίου που παραδώσαμε στην ουκρανική πλευρά, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες.
Περιέχει πολλές διατάξεις και υπάρχουν επίσης πολλαπλές επιλογές.
Όλα στοχεύουν στην απαλλαγή από τις βαθύτερες αιτίες αυτής της σύγκρουσης και στην είσοδο στην τροχιά μιας βιώσιμης επίλυσης» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσες αποφάσεις ή σημαντικές εξελίξεις από τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.
«Φυσικά, θα ήταν λάθος να περιμένουμε άμεσες αποφάσεις ή σημαντικές εξελίξεις εδώ.
Αλλά η εργασία συνεχίζεται» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος τόνισε ότι σημαντικές συμφωνίες επιτεύχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και ότι η Ρωσία περιμένει την αντίδραση της Ουκρανίας στο μνημόνιο που πρότεινε.
«Το μνημόνιο παραδόθηκε αρχικά στην ουκρανική πλευρά με κλειστό τρόπο.
Έγινε συζήτηση.
Το ουκρανικό έγγραφο που μας παραδόθηκε δημοσιεύθηκε ακόμη και πριν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν είναι προγραμματισμένες επαφές μεταξύ των προέδρων Putin και Trump, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι εάν χρειαστεί, θα οργανωθούν άμεσα.
«Εάν απαιτηθεί, μπορεί να οργανωθεί αρκετά γρήγορα.
Έχουμε κανάλια διαλόγου με την αμερικανική πλευρά και συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα κανάλια για επικοινωνία» τόνισε ο Peskov, υποστηρίζοντας πως είναι απίθανη στο εγγύς μέλλον μια συνάντηση των Putin – Trump – Zelensky.
«Τέτοιες επαφές θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα αυτών των συμφωνιών που θα έχουν ήδη αναπτυχθεί σε τεχνικό επίπεδο, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης