Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία εξετάζει το σενάριο της κλοπής των «παγωμένων» ρωσικών assets

Η Γερμανία εξετάζει το σενάριο της κλοπής των «παγωμένων» ρωσικών assets
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz δήλωσε ότι η Γερμανία και οι σύμμαχοί της σκοπεύουν να κατάσχουν τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, εάν βρεθεί τρόπος να το πράξουν «νόμιμα»
Το ζήτημα της μεταφοράς παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη στην Ουκρανία πρέπει να εξεταστεί πιο προσεκτικά, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας και υπουργός, Thorsten Frei, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FAZ το Σάββατο 31 Μαΐου 2025.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και «το αίσθημα δικαιοσύνης υπαγορεύει ότι αυτό είναι απαραίτητο», είναι  αναγκαίο να ληφθούν υπόψη τα αντεπιχειρήματα σε αυτό το ζήτημα. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να μας εμπαίζει.
Ωστόσο, αν θέλουμε να επιτύχουμε εκεχειρία με ειρηνικά μέσα, δεν έχουμε πολλά εργαλεία.
«Επομένως, είμαι υπέρ της χρήσης όλων των διαθέσιμων μέσων», τόνισε ο Frei.
Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz δήλωσε ότι η Γερμανία και οι σύμμαχοί της σκοπεύουν να κατάσχουν τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, εάν βρεθεί τρόπος να το πράξουν «νόμιμα».
Σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα «εξετάζεται επί του παρόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης