Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Lavrov: Ο Macron τρέφει μίσος για τη Ρωσία – Θέλουν εκεχειρία για να επανεξοπλιστεί η Ουκρανία

Πυρά Lavrov: Ο Macron τρέφει μίσος για τη Ρωσία – Θέλουν εκεχειρία για να επανεξοπλιστεί η Ουκρανία
Δεν υπάρχει περίπτωση «ουκρανοποίησης» της Αρμενίας, είναι φίλη και σύμμαχος είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Δριμεία επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron αλλά και στην Ευρώπη εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από την Αρμενία, ο Lavrov υποστήριξε ότι «ο Macron κα όλοι οι υπουργοί του είναι γεμάτοι μίσος για την Ρωσία».
Όπως είπε το προτεινόμενο σχέδιο των Ευρωπαίων σχετικά με την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στον επανεξοπλισμό του Κιέβου.
«Οι ΗΠΑ είναι απογοητευμένες με τις ευρω-ατλαντικές δομές ασφαλείας» σημείωσε ο Lavrov, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία δεν βλέπει κανένα λόγο για «ουκρανοποίηση» της Αρμενίας, η οποία όπως είπε, «είναι φίλη και σύμμαχος» της Ρωσίας.

Σύμμαχοι 30 χρόνια

Σύμφωνα με τον Lavrov, η ρωσική πλευρά ενδιαφέρεται για την ενεργό συμμετοχή της Αρμενίας στις εργασίες του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).
«Ενδιαφερόμαστε για την ενεργό συμμετοχή της Αρμενίας στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.
Είμαστε σύμμαχοι.
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Αρμενία, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη διασφάλιση των συμφερόντων ασφαλείας της χώρας» είπε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει στενές επαφές μεταξύ του στρατού και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης