Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι FT αποφάνθηκαν: Νικητής ο Putin… μετά τη συνομιλία με τον Trump

Οι FT αποφάνθηκαν: Νικητής ο Putin… μετά τη συνομιλία με τον Trump
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ότι ο Trump σχεδιάζει να αποσύρει τη στήριξη του από την Ουκρανία
Για σημαντική νίκη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin κατόπιν της συνομιλίας που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump κάνουν λόγο οι Financial Times, επικαλούμενοι Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Βάσει του δημοσιεύματος, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τη συνομιλία του Putin με τον Trump, ως νίκη για τη Μόσχα.

Θα αποσύρει τη στήριξη ο Trump

«Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χθεσινή τηλεφωνική κλήση αντιπροσώπευε μια σημαντική νίκη για τον Ρώσο ηγέτη» επισημαίνουν οι FT, αναφέροντας πως ένας ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης άφησε να εννοηθεί ότι ο Trump σχεδιάζει να αποσύρει την υποστήριξή του προς το Κίεβο μετά τις συνομιλίες για την Ουκρανία.
«Υποστήριξη και χρηματοδότηση για την Ουκρανία, πίεση στη Ρωσία - όλα πλέον είναι δική μας ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφορικά με τις πληροφορίες πως ο Trump θα αφήσει τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν μια λύση στην ουκρανική κρίση, χωρίς οι ΗΠΑ να μεσολαβήσουν.

Δεν θα επιβάλλει κυρώσεις

Επίσης, οι FT υποστηρίζουν πως ο Trump σε καμία στιγμή δεν δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, εάν ο Putin αρνηθεί τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών που είχε ο Trump με τον Zelensky και Ευρωπαίους ηγέτες, είπε πως οι Ευρωπαίοι έμειναν έκπληκτοι για τα όσα συμφώνησε ο Trump με τον Putin.
Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν ξεκάθαρο πως ο Trump δεν είναι έτοιμος να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον Putin για να προσέλθει σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Άμεσα διαπραγματεύσεις

Σε ανάρτηση του μετά το τέλος της συνομιλίας, ο Trump είπε πως Ρωσία και Ουκρανία θα αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός, και για το τέλος του πολέμου, αν και στη συνέχεια η Ρωσία διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για αυτές τις συνομιλίες.
Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κάλεσε τον Trump να μην αποστασιοποιηθεί από τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης, τονίζοντας ότι ο μόνος που θα επωφεληθεί από αυτό, θα είναι ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης